• DOLAR 32.569
  • EURO 34.93
  • ALTIN 2433.265
  • ...
Almanya'daki İslam konferansı bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ALMANYA - Konferans öncesi medyaya demeç veren İslami çatı kurumları yetkilileri, konferansın geleceği hakkındaki endişelerini paylaştılar.

 

Federal Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich'e yönelik sert eleştirilerde bulunan yetkililer, Müslümanların devamlı bir numaralı şüpheli olarak gösterilmesi ve her olay sonrasında Müslümanlara karşı "cadı avı" başlatılmasının konferansın geleceğine yönelik ciddi endişeleri de beraberinde getirdiğini ifade ettiler.

 

İslam Konferansı'na üye İslami çatı kurumlarından Milli Görüş'ün konferansta yer almaması ve bazı İslami yazar ve aydınların konferansı protesto ederek geri çekilmeleri, içişleri bakanının İslam karşıtlığı ile medyada yankı buldu.

 

Konferansın "Diyalogdan ziyade, dikte organizasyonu" olduğunu ifade eden İslami yazar Navid Kermani, Alman içişleri bakanlığının konferansı tertipleme niyetini de gözler önüne sermiş oldu.

 

Karşılıklı sert eleştirilerin gölgesinde bugün başlayacak olan İslam Konferansı'nın gelecekte "Avrupa İslam Konferansı" olarak daha geniş ve kapsamlı olması fikride tartışmaya açılacak gibi gözüküyor.

 

Almanya İslam Konferansı, ilk kez 2006 yılında dönemin Almanya içişleri bakanlığının girişimi ile kurulan ve her sene içişleri bakanlığının ev sahipliğinde toplanan Almanya'daki İslami çatı kurum ve kuruluşları bünyesinde bulunduran bir organizasyondur.

Bu haberler de ilginizi çekebilir