• DOLAR 32.415
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2325.214
  • ...
Duman`a Dost-Der`den Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - "Rezil" isimli şarkısında İhlas Suresi ile dalga geçen ve büyük bir rezilliğe imza atan müzik gruplarından Duman Grubunun, Mardin`de 10 Mayıs Cuma günü Büyük Mardin Oteli`nde açık düzenlemek istediği konsere Dostluk Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Dost- Der) sert tepki gösterdi.

Dost- Der adına yapılan açıklamada, "Tarihi bir kent olan Mardin`de bu tür organizasyonların yapılması kabul edilemez. Niye Mardin inanç turizmiyle gündeme gelmiyor da hep defile, konser ve toplumu rahatsız eden kötülüklerle gündeme geliyor? Niyetiniz Mardin`i gündem yapmak ve tanıtımını yapmak istiyorsanız, o halde hayırlı işlerle tanıtımı yapın. Şimdi kendilerine Duman adını veren rezil bir grup, çıkardıkları Duman-1 adlı albümündeki `Rezil` şarkısında İhlâs Suresi`nin ayetlerini " Lem yelid ve löp yutar" şeklinde tahrif ederek, Müslümanların dini inançlarıyla alay etmişlerdir. Müzik adı altında Yüce Kitabımız Kur`an-ı Kerim`in ayetleriyle alay eden Duman Grubu`nu kınıyor ve özellikle bu tür rezalet organizasyonlara sponsor olanları da bir an önce bu rezalete verdikleri desteklerini çekmelerini bekliyoruz" denildi.

Dost-Der olarak Grup Duman`ı bu topraklarda istemediklerinin belirtildiği açıklamada, "İçerisinde her türlü münkeratı, utanmazlığı, din düşmanlığını ve rezilliği içeren Duman`ı istemiyoruz. Biz bu topraklarda bu tür zehirli dumanlar yerine İslami havayı teneffüs etmek istiyoruz" ifadelerine yer verildi. (Mehmet Arasan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir