• DOLAR 32.508
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2429.921
  • ...
Gübre ve mazot fiyatları düşürülsün çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Ziraat Odasında düzenlenen toplantı sonrası yapılan açıklamada, gübre fiyatlarındaki artışa dikkat çekildi. Açıklamada, artan girdi maliyetlerinin tarımsal üretimi olumsuz etkilediği vurgulandı.

Bingöl Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaarslan, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte tarımsal sorunların ele alındığı toplantı sonrasında yaptığı açıklamada gübre, mazot ve enerji maliyetlerindeki artışların, tarımsal üretimi ve çiftçileri ciddi anlamda olumsuz etkilediğine dikkat çekti.

Tarım ve hayvancılıkta büyük potansiyele sahip olan Bingöl’deki çiftçilerin gübre ve mazot fiyatlarından olumsuz etkilendiğini belirten Karaarslan, girdi maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Çiftçinin zor günlerden geçtiğine dikkat çeken Karaarslan, çiftçinin gübre zamları ile birlikte daha büyük sorunlarla karşı karşıya kaldığını belirterek, "Yüksek fiyat artışlarından dolayı çiftçilerin ihtiyaç duyduğu gübreyi kullanamazsa tarımsal üretim ve verimliliğin düşecek. Tarımsal üretim ve verimliliğin düşmesi, hem gıda fiyatlarının artmasına neden olacak hem de gıda ihtiyacını karşılamada tamamıyla dışa bağımlı hale gelmemize sebep olacaktır. Gübre fiyat artışında sadece çiftçiler olumsuz etkilenmeyecektir. Tarımsal üretim ve verimlilik, ülkenin ekonomik durumu, bir bütün olarak ülkemiz ve toplumsal kesim olumsuz etkilenecektir." dedi.  (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir