• DOLAR 32.49
  • EURO 34.773
  • ALTIN 2490.005
  • ...
Pazarcılar yeni başkanını seçmek için sandık başına gitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yenikapı'da bulunan Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde sabah saatlerinde yapılan olağan kongre ve açılış konuşmalarının ardından kurulan sandıklarda yoğun bir katılımla seçim başladı.

2002 yılından bu yana İstanbul Umum Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı olan Mesut Şengül ve Güven Bildik başkanlık için yarışıyor. 4 yılda bir yapılan seçim için yaklaşık 8 bin pazarcı oy kullanacak.

Seçim ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan mevcut başkan Mesut Şengül, "Odamızın 7 bin 600 üyesi var. Oy kullanacak olan esnaflarımız sabahın erken saatinden beri burada toplandılar. Kongremizi, konuşmalarımızı tamamlayıp seçime geçtik. Esnaf arkadaşlarımız oylarını kullanıyorlar. Hepsinin tezgâhları açık, sağ olsunlar çoğu tezgâhlarını bırakıp geldiler. Yalova'dan gelenler, İstanbul dışında olup oy kullanmak için gelenler oldu. Kaza geçirip de koltuk değnekleriyle gelenler oldu. Allah hepsinden razı olsun. Neticede bu seçim, kendilerini yönetecek bir kadronun seçilmesi için yapılıyor. İstanbul pazarlarını bir düzene koymak için uğraşıyoruz. Semt pazarcılığını, sokak pazarcılığını savunuyoruz. Bu kültürün devam etmesinden yanayız ve devam ettireceğiz. Osmanlıdan beri sokaklarda pazaralar var. Bundan sonra da uzun yıllar devam edecektir. Biz de İstanbul halkına ucuz, taze sebze-meyveyi, giyim ürünlerini kaliteli bir şekilde hizmetlerine sunacağız." dedi.

Saat 17.00e kadar devam edecek olan seçim sonucunda yapılacak oy sayımı ile yeni dönemde 4 yıl başkanlık yapacak olan başkan adayı belirlenmiş olacak. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir