• DOLAR 32.331
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2295.316
  • ...
Banyas Katliamının Arkasındaki İsim!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşte  ilgili haber..

Suriye`nin batısında yer alan Tartus vilayetinin Banyas ilçesinde geçtiğimiz hafta Sünni köylerine düzenlenen ve en az 700 kişinin hayatını kaybettiği katliamların arkasından, kamuoyunun yakından tanıdığı Türk asıllı Mihraç Ural çıktı.

1970`li yıllarda Türkiye`de faaliyet gösteren Acilciler adlı aşırı sol örgütün lideri olan Ural, geçtiğimiz yaz Hatay`da yapılan Türkiye karşıtı mitingleri organize eden isim olarak hafızalarda yer etmişti. Suriye içinde kurduğu "Mukavemet" adlı bir silahlı örgütün olduğu da bilinen Mihraç Ural, yayımlanan gizli video kaydında Banyas ve çevresinde komuta ettiği katliamları ayrıntılı bir şekilde anlattı.

"HERKES GÖRECEK"

Neden katliam ve etnik temizlik yapmaları gerektiğini ortaya koyan Ural, amaçlarının bütün Suriye`yi muhaliflerden temizlemek olduğunu kaydetti. Araplar arasında Ali Keyyari adıyla bilinen Ural`ın "Teröristler tek kaçış yolu olarak bu bölgeyi kullanıyor. Etrafı Suriye ordusu ile kuşatılan Ceble kenti hainler için merkez olamaz. En yakın zamanda Banyas`ı kuşatıp hainlerden temizlememiz gerekiyor. Birçok bölgede savaştık, ben ve arkadaşlarım pusuya da düştük, ama yine de deniz şeridini kuşatmamız ve korumamız lazım. Herkes ne yaptığımızı görecek" ifadeleri dikkat çekti. 1980 darbesiyle yurtdışına çıkarak Suriye`ye sığınan Mihraç Ural`ın, Suriye istihbaratı Muhaberat`la kısa zamanda yakın ilişki geliştirerek vatandaşlık hakkı elde ettiği belirtildi. Ural`ın elebaşısı olduğu Banyas katliamında çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 700 dolayında sivil hayatını kaybetmişti. Suriye rejimi de Banyas ve çevresine askeri operasyon düzenlendiğini zımnen kabullenen açıklamalar yapmıştı.

Kaynak: Sabah Gazetesi

Mihrac Ural Banyas`ta katıldığı bir taziye töreninde şu konuşmayı yapıyor:

"Banyas, hainlerin denize açılabileceği tek çıkış noktası. En kısa sürede Banyas`ın kuşatılması ve temizlik yapılması gerekiyor."

  

Bu haberler de ilginizi çekebilir