• DOLAR 32.545
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2430.872
  • ...
İşçilerden Midyat Belediyesine sert tepki - Video
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Midyat Belediyesinde çalışan işçiler, Bahçelievler Mahallesi belediye kademesinde yapılan toplantıda belediye tarafından önerilen sözleşmeye tepki gösterdi.

Sözleşmenin 12.07.2007 tarihli olduğunu ve geçmişe yönelik alacaklarını alamayacaklarını, sendika haklarının ellerinden alındığını, asgari ücretle çalıştırılacaklarını, bu sözleşme ile yasal haklarının ellerinden alındığını belirten işçiler, belirsiz iş sözleşmesini imzalamadan iş başı yaptı.

Konuyla ilgili olarak konuşan Mehmet Şerif Yeşilmen, Veysi İzenç, Süleyman Akyüz, Abidin Göz, Faruk Kaya isimli işçiler, "Belediyenin amacı, kadrolu işçilerken, bu sözleşme ile yasal haklarımızı bizden almaktır. Çevremizdeki belediyelerde çalışan işçiler 2 bin lira maaş alıyorken, biz ise kadrolu olmamıza rağmen hala asgari ücretle çalıştırılıyoruz. Lokantalara para var, sağa sola var, ama işçiye gelince yok. Seçimde bize söz verdiler, `Kazanırsak, maaşınızı arttırırız` dediler. Kazandıktan sonra da bizi takmadılar. Bize açıkça zulmediliyor. 3 yıl önce sendika kurduk. Bu sendikadan istifa etmemiz için hepimizi çöpe gönderdiler. Bu yetmedi, bazılarımızı zorla, bazılarını dayakla, bazılarını da tehditle, hatta ikna odaları bile kurdular ve 161 işçiyi zorla istifa ettirdiler" dediler.

Haklarını tam alamadıkları için borçlandıklarını belirten işçiler, "Artık çarşıya çıkmaktan korkuyoruz. Borçlardan dolayı ailemize bakamıyoruz. Doğru dürüst ne bir elbise ne de bir ayakkabı, ne kendimize ne de çocuklarımıza alamıyoruz. Artık belediyeden hakkımızı istiyoruz. Yeter, bizi kandırdıkları. Bize 60 TL fiş veriliyor, elbise almamız için, ama 30 TL çıkıyor. 5 liralık elbiseyi 30 liraya sayıyorlar. Bankalar zaten bizi içeriye bile almıyor artık. Yeter, hakkımızı alıncaya kadar bütün yasal yollara baş vuracağız" şeklinde konuştu.

İşçiler olaysız bir şekilde dağılıp işlerine döndü. (M. Sait Başaran - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir