• DOLAR 32.406
  • EURO 35.247
  • ALTIN 2324.282
  • ...
Ukrayna: NATO üyeliği konusunda Rusya’nın söz hakkı yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ukrayna Milletvekili, Ukrayna-Türkiye Parlamentolar Arası İlişkiler Grubu Eş Başkanı Rüstem Umerov, TRT World’e verdiği demeçte, “Ukrayna'nın NATO üyeliği konusunda Rusya'nın oy kullanma hakkı yok” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’nın Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) üyeliği konusunda oy kullanma hakkına sahip olmadığını vurgulayan Umerov, NATO ittifakının doğu sınırlarını genişletmeyi reddetmenin Rusya’nın saldırgan politikalarına göz yumma politikası ve stratejik bir yenilgi anlamına geleceğini ifade etti.

Ukraynalı vekil, Rusya ile Ukrayna’nın arasındaki durumun gelişiminden bağımsız olarak, Ukraynalıların devletlerinin içişlerine herhangi bir müdahaleye izin vermeyeceklerinin altını çizdi.

AVRUPA SINIRLARINI KORUYORUZ

Rusya’nın Ukrayna’nın NATO üyeliği konusunda söz hakkı olmadığını belirten Umerov, Rusya’nın geniş çaplı savaş başlatma girişimine direneceklerini de belirterek, “Biz sadece Ukrayna’yı değil, Avrupa sınırlarını da koruyoruz” dedi.

Milletvekili Rüstem Umerov demecinde son olarak, “Şimdi birlikte çalışmak daha ciddi olumsuz sonuçları doğurmaktan kaçınmaya yardımcı olacak. Yani uluslararası mahkemeler, göçmenler ve en önemlisi insan kayıplarının yaşanmaması konusunda ortak iş birliği yapılacak” ifadesine yer verdi.

NATO’NUN SINIR KOMŞUMUZ OLMASINA İZİN VERMEYİZ

Rusya ile NATO müttefikleri ve ABD arasında Belçika'da düzenlenen zirveden sonra karşılıklı uyarı ve sert açıklamalar gelmişti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 2021 yılı değerlendirme toplantısında ülkesinin dış politikası ve geçen yıl yaşananlarla ilgili değerlendirmelerde bulunmuştu.

ABD, İngiltere ve Kanada ordusunun Ukrayna’da askeri faaliyette bulunduğunu ima eden Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, “NATO’nun sınırlarımızın hemen diğer tarafında belirmesine izin vermeyiz” ifadelerini kullanmıştı.

Lavrov, NATO'nun Ukrayna'yı Rusya'ya karşı silahlandırmasının kabul edilemez olduğunu belirtmiş ve Rusya’nın sabrının taştığına dikkat çekmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir