• DOLAR 32.576
  • EURO 34.901
  • ALTIN 2434.785
  • ...
Hastaneye gitmeden önce tedbirinizi alın!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - SGK Batman İl Müdürü Sefa Tatlısu, Batman`da 1 yıl içerisinde 10 defa hastaneye giden vatandaşlara yaklaşık 10 bin 40 adet `Sağlıklı Yaşam Bilgileri` adlı kitabı gönderdiklerini belirterek, kitabın içindeki bilgileri okuyarak hastalıklar hakkında bilgi sahibi olmalarını ve boş yere devlete masraf getirmemeleri için bilinçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.
 
Konu ile ilgili İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) konuşan Tatlısu, sosyal güvenlik ile ilgili kurumun bastırmış olduğu kitapçıkların olduğunu belirterek, "Sağlıktaki en büyük sosyal güvenlik açığını oluşturan kalemler içerisinde bir de sağlık giderlerimiz var. Devletin sağlık giderlerini yapmak asli görevi, ama şu da denetimler sonucunda bilinen bir gerçeğimiz, toplumda ciddi anlamda bilgi eksikliği var. Sağlık yönünde kullandıkları ilaçlarda bilinçli kullanım yok ve bu ilaçları kar sayıyoruz. Her ilacın bir yan etkisi var, ama vatandaş bunun farkında değil. Sağlıktaki hak ve hükümlülükler konusunda kurumun bastırmış olduğu kitapçıklar var. Bu kitapları ilgili mercilere ve vatandaşlara dağıttık ve dağıtmaya devam edeceğiz" dedi.
 
Sağlıklı Yaşam Kitapçığı 10 bin 40 kişiye dağıtıldı
Vatandaşlarda sosyal güvenlik bilincinin oluşması için çaba sarf ettiklerini ifade eden Tatlısu, "İlimizde bir yıl içerisinde 10 ve daha yukarı hastaneye giden sigortalı veya emeklilerimizin tamamına ki, ilimizde bu rakam 10 bin 40 adet kitapçığı posta yoluyla sigortalılarımızın adreslerine gönderdik. Burada sağlıklı yaşam konusunda, ilaç alımı kullanımındaki artıları, eksileri, faydası, zararları ve sağlık hakları konusundaki verilerin hepsi bu kitapçıkta var. İl müdürlüğü olarak, 10 bin 40 kişiye bu sağlıklı yaşam kitapçığı gönderdik. Amacımız sigortalılarımızın gereksiz tedavilerle kuruma ya da devlete ek ücret getirmemesi ve aynı zamanda sağlığını da riske etmemesidir. İstiyoruz ki vatandaşımız bilinçli olsun" ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir