• DOLAR 32.535
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2425.171
  • ...
Kızıltepe'de ilk arpa hasadı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kızıltepe (Qoser) ilçe ovasında 2013 yılının ilk ürünün hasadı Keleké köyünde yapıldı. Arpasının ilk kısmını biçen Çiftçi Selahattin Doğan, elde ettiği ürünü yeni yapılan Hububat Ticaret Merkezi'ne getirerek satışa sundu.

 

Çiftçi Selahattin Doğan'dan arpayı alan Zahireciler Derneği üyesi Ramazan Ergüven, aldığı bu ürünü Mardin Organize Sanayi Bölgesi'nde satışa sunarak kilogramını 670 kuruştan sattı.

 

Organizede Fabrika işleten İbrahim Karaboğa ise, Kızıltepe ovasının ilk ürününü satın aldığını belirterek geçen senede çıkan ilk ürünü kendisinin satın aldığını söyledi.

 

Karaboğa, "Hububat Ticaret Merkezi'ndeki zahireciler yeni mahsul arpayı incelemişler. Kızıltepe'deki ürün, kalitesini her yıl olduğu gibi bu yılda korumuştur. Ürünümüzün kalitesinin düşmemesi bizleri memnun etmiştir." dedi.

 

Dünyanın en kaliteli tarım ürünlerinin bölgede yetiştiğini ifade eden Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter "Bu gün bizim için çok önemli ve anlamlı bir gündür. Kızıltepe zahirecileri olarak eski yeri kapatıp, tüm esnaflarımızın ticarete başladığı ilk günde arpa hasadı başladı. Doğrusu biz Arpa hasadını geçen yıllara göre bir hafta sonra bekliyorduk.
Bu sabah Hububat Ticaret Merkezi yeni hasat ile birlikte açılmış oldu. Bu sene bol yağışlar yaşandı. Bu da ürünlerimizin bereketli olmasına vesile oldu. İnşallah Arpa da olduğu gibi Buğday ve Mercimek'te de bol bereketli olur. Hem yeni mahsul, hem de önümüzdeki günlerde biçeceğimiz diğer mahsullerimiz çiftçilerimize, esnaflarımıza, sanayicilerimize ve tüm halkımıza hayırlı olsun" dedi.

 

Zahireciler bereketin daimi için Bismillah diyerek kurban kesti. (Masum Erden - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir