• DOLAR 32.578
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2425.77
  • ...
Devlet koruması altındaki çocuklara eğitimli aile!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Devlet acil korunması gereken çocuklara AKAS'la kucak açacak. ‘Acil Koruyucu Aile Sistemi’nde  ‘anne-baba ve koruyucu aile eğitimlerini’ almış profesyonel kişiler ve aileler, çocukların bakımını üstlenecek.

Çocukların sıcak aile ortamında yaşamaları için "koruyucu aile" uygulamasına büyük önem veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Acil Koruyucu Aile Sistemi (AKAS)" modelini de hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Bakanlıkça hazırlanarak, TBMM'de milletvekillerine dağıtılan bilgi notunda, çocuk hizmetlerinde aile odaklı yaklaşıma öncelik verildiği belirtildi. 2002'den bu yana, aile odaklı hizmetlerden yararlanan çocuk oranının yüzde 39'dan, yüzde 91'e çıkarıldığı kaydedildi. Bakanlık, özel gereksinim ihtiyacı bulunan çocuklara ve spesifik durumlara yönelik profesyonel bakım sağlanmasını öngören "Acil Koruyucu Aile Sistemi" üzerinde de çalışıyor.

Koruyucu aile!

Acil korunması gereken çocukları da kapsayacak bu sistemde, "anne-baba ve koruyucu aile eğitimlerini" almış profesyonel kişi ve aileler bakımı üstlenecek. Cumhurbaşkanlığı'nca ilan edildiği şekilde her 30 Haziran'da "Koruyucu Aile Günü" kutlamaları yapacak olan Bakanlık, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmetlerinden 138 bin 530 çocuk yararlandırdı. Okul Destek Projesi ile 23 bin 760 ortaokul ve lise çocuğu, kültürel, sanatsal, sportif ve akademik yönden desteklendi. Koruyucu aile yanındaki çocuk sayısı 8 bin 284'e ulaştı. Evlat edindirme hizmetleri kapsamında bugüne kadar toplam 18 bin 269 çocuk evlat edindirilerek sıcak aile ortamına kavuşturuldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir