• DOLAR 32.33
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2283.071
  • ...
Malatya'da 76 okul projesi hayata geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya'da "Başarı Rehberim Öğretmenim" projesi kapsamında hazırlanan deneme sınavları tanıtım programı gerçekleştirildi.

Vali Galip Demirel Ortaokulunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Şube Müdürü Vahap Arıkan yaptı. Arıkan, proje kapsamında yapılan deneme sınavları hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

2021 yılında 76 okul projesini hayata geçirdiklerine dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay ise şöyle konuştu:

"2022 yılında da şehir merkezinde kronik olarak görünen depreme dayanıksız, yığma bina olarak gördüğümüz, fiziki olarak yetersiz olan 36 okulun yıkım kararını aldık. Bu süreçte Büyükşehir Belediye Başkanımız, Milli Eğitim Bakanımızla bir görüşme yaparak yatırım planlarının alınmasıyla ilgili bize destek verdi. Okul öncesinin güçlendirilmesi ile ilgili ilimizde önemli adımlar atmaya başladık. Toplamda 42 anaokulumuz var, 2022 yılında 40'ın üzerinde yeni anaokulu yapıyoruz ve kalıcı başarı yakalamak istiyoruz." 

Kanbay konuşmasına şöyle devam etti:

"İkili eğitimi bitireceğiz. Bütün öğrencilerimiz sabah kahvaltısını yaparak okullara gidecek ve her şeyden önemlisi sınıf ortalamaları şehir merkezinde şu anda 40 civarında. Hedefimiz sınıf ortalamalarını 25'e düşürmek. Bu çalışmalarımızı bitirdiğimiz zaman Malatya önemli bir noktaya gelecek. 2021 yılında deprem geçirmiş ve pandemiye yakalanmış bir şehir olarak başarının düşebileceğini düşünüyorduk. Bu süreç içerisinde bir önceki senelerin başarısını yakalamak bizim için bir başarıydı. Ama ciddi bir çalışmayla Malatya son 5 senenin üzerinde bir başarı yakaladı. Hem LGS'de hem YKS'de ve bu başarıyı bize öğretmen arkadaşlarım hediye etti. Ben burada başkanımızın huzurunda Malatya'daki tüm öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahaddin Gürkan ise en önemli yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu belirterek, "İstikbalimizi düşünüyorsak muhakkak çocuklarımızı istikbale hazır bir şekilde yetiştirmemiz gerekir. Onunda yolu yöntemi okullardır, eğitmenlere verilen desteklerdir. Gerek yerel yönetimlerde olsun gerek diğer paydaşlarda olsun, bu tür eğitim kurumlarına maddi manevi fiziki anlamda her türlü desteği vermektir." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere hediye ve kitap takdimiyle program sona erdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir