• DOLAR 32.393
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.63
  • ...
Budist Katillerden Koruma Sözü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Myanmar Devlet Başkanı Thein Sein, çoğunluğunu Budistlerin oluşturduğu ülkesinde, Müslümanların haklarını korumak için elinden geleni yapacağı sözünü verdi.

Myanmarlıları "nefrete direnmeye" çağıran Thein Sein, "bazı kişilerin ifade özgürlüğünü suiistimal ettiğine ve dini çatışmaları tetiklediğine" işaret etti.

Thein Sein, hükümet talimatıyla oluşturulan ve Myanmar`ın Arakan eyaletindeki şiddet olaylarını araştırmakla görevlendirilen komisyonun önerilerini dikkate alacaklarını da belirtti.

Komisyon, bölgedeki güvenlik gücü sayısının iki katına çıkarılması ve Müslüman nüfusun daha fazla artmaması için aile planlaması programlarına başvurulması önerisinde bulunmuştu.

Myanmar`da geçen yıl patlak veren şiddet olaylarında 200`e yakın kişi hayatını kaybetmişti. Myanmar`ın merkezindeki Meikhtila`da mart ayında çıkan ve 3 gün süren olaylardaysa 43 kişi canından olmuştu.

Müslümanlara yönelik şiddet, geçen hafta da başkent Yangon`a 80 kilometre mesafedeki Okkan`a da sıçramış, olaylarda 1 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda cami, ev ve iş yeri zarar görmüştü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir