• DOLAR 32.591
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2417.666
  • ...
Umut Kervanından evleri yangında zarar gören aileye yardım eli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yangını haber alan Umut Kervanı yetkilileri, yaklaşık bir ay önce yanan evde durum tespiti yaptıktan sonra evin tadilatı, yanan kapı, pencere ve eşyaların temini için yardım çağrısında bulunmuştu.

Umut Kervanı'nın yardım çağrısına kayıtsız kalmayan hayırseverler Umut Kervanı aracılığıyla aileye yardım elini uzattı. Yangın nedeniyle kullanılamaz hale gelen evin boyası, yanan kapı ve pencereleri yeniden yapıldı.

Öte yandan yurt dışından aileye bir hayırsever tarafından 13 bin lira bağış yapıldı. Umut Kervanı aracılığıyla alınan nakit para yardımı aileye teslim edilerek ihtiyaçlarının giderilmesi sağlandı.

Konuyla ilgili konuşan Umut Kervanı Midyat Temsilcisi Mehmet Şerif Ece, Umut Kervanı olarak bu tür mağduriyetleri gidermek için saha çalışmalarına devam ettiklerini ifade etti.

Umut Kervanı Midyat Temsilcisi Mehmet Şerif Ece

Ece, "Bir ay önce bu evin yandığının haberini aldık. Vakıf yetkililerimiz ile birlikte eve gelerek kontrol ettik. Gördük ki büyük çapta zararları olmuş. Umut Kervanı olarak gelip evin çekimlerini yaptık ve yardım çağrısı için paylaşım yaptık. Videoyu gören bazı hayırseverler hemen harekete geçti. Kimisi boya tadilatını, kimisi pencerelerinin yapımını üstlendi. Bazı hayırseverler de nakdi olarak yardımda bulundular. Bir miktar para toplandı. Biz de bu parayı olduğu gibi ev sahibine teslim ettik. Eksikliklerini gidermek adına güzel bir katkı oldu. Yardım eden tüm hayırseverlere teşekkür ediyoruz. Allah hayırseverlerden razı olsun diyoruz. Bu tür mağduriyetleri her zaman hayırseverlerin katkısıyla gidermeye çalışacağız inşallah." diye konuştu. 

"Umut Kervanı olarak zengin ile fakir arasında bir köprü vazifesi görüyoruz"

Ece konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Umut Kervanı olarak, sürekli mağdur, fakir, yetim ve geçimlerini sağlayamayan vatandaşları tespit etmeye çalışıyoruz. Biz istiyoruz ki sürekli bu hayırseverlerimiz arkamızda olsunlar ve destek versinler. Onlar destek verdikçe bizler de bu mağdur ailelere yardım eli uzatacağız. Umut Kervanı olarak zengin ile fakir arasında bir köprü vazifesi görüyoruz. Hayırsever zenginlerden katkı sağlandıkça bizler de ihtiyaç sahibi ve mağdur ailelere bu yardımları ulaştırmaya ve hizmet etmeye devam edeceğiz." Yardım yapılan aile bireyleri ise hayırseverlere ve Umut Kervanı yetkililerine teşekkür etti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir