• DOLAR 32.543
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2487.86
  • ...
SON DAKİKA
Köprüler Köyünde Bir İlk
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Halk arasında Cerg-u bez olarak bilinen ve gayri İslami düğünlere olan ilgili her geçen gün azalırken bayan ve erkeklerin ayrı olduğu ve İslam dininin esaslarına göre yapılan İslami düğünlere de ilgi artıyor.
Van`ın Gürpınar ilçesine bağlı Köprüler (Kêm) köyünde de ilk defa İslami bir düğün yapıldı.
 
Köy halkının büyük ilgi gösterdiği düğünde bayanlara, bir bölüm ayrıldı.
Grup Rahmet solistlerinin seslendirdiği birbirinden güzel ezgi ve marşlara köy halkı, halay tutarak eşlik etti.
 
Düğünde ayrıca Rahmet Tiyatro Grubu`nun hazırladığı Gayri İslami düğünlerin zararlarının anlatıldığı skeçte köy halkı kimi yerde tebessüm ederken kimi yerde de duygulandı.
 
Düğün, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle son bulurken gelin ve damadın her iki dünyada huzurlu ve mutlu olması için dua edildi.
Düğün sonrası İslami düğün hakkında duygularını aldığımız köy halkı köylerinde böyle bir düğünün ilk defa yapıldığını ve çok beğendiklerini ifade ettiler.
 
"Böyle bir düğün yaptığımız için çok mutluyum"
Köylerinde ilk defa böyle bir düğünün yapılmasına vesile olan Damat Volkan Bilgin yapılan bu düğünü hayırlara vesile olmasının temenni ederek, "Böyle bir düğün yaptığımız için çok mutluyum. Bu kadar güzel geçeceğini beklemiyordum. Her şey mükemmel oldu. Bunu herkese tavsiye ediyoruz. İnşallah biz burada bir ilke imza attığımız için, hayırlı bir çığır açtığımız için bundan sonra burada yapılacak bütün İslami düğünlerde bize de hayır yazılacak" dedi.
 
"Cahiliye adetlerinden vazgeçelim"
Damat Volkan Bilgin`in abisi Gürkan Bilgin ise, daha önce köylerinde yapılan gayri İslami düğünlerin cahiliye dönemini andırdığını söyleyerek, ". Bu düğünle beraber adeta köyümüze asr-ı saadet devri geldi. Bizi onurlandırdı. Allah azze ve celle dinini daima üstün tutar. İlk başlarda kimse gelmez, gelse de oynamaz diye endişe ediyorduk. Ama biz bunu Allah rızası için yaptığımızdan dolayı çok güzel geçti düğünümüz. Köy halkı da çok memnun kaldı. İnşallah bu düğün de bundan sonra köyümüzde yapılacak düğünlere örnek olur. Herkes, düğününü bu şekilde yapsın. İslami düğünlerden vazgeçmesinler. Eski cahiliye adetlerinden vazgeçsinler. Eğer Allah rızası için bir şey yapılıyorsa bunu hayatımızın her alanında göstermeliyiz." şeklinde konuştu. (Fırat Arslan/Murat Dalgın- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir