• DOLAR 32.51
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2425.024
  • ...
Yeni Düzenlemeyle Bazı İlaçlara Erişim Kolaylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Türk Eczacıları Birliği (TEB) Genel Sekreteri Harun Kızılay , Sağlık Uygulama Tebliği `ne (SUT) yapılan değişiklikle ilgili, osteoporoz ve kolestrol tedavisinde kullanılan ilaçlardan daha çok sayıda hasta faydalanabileceğini bildirdi. Ayrıca, kolesterol ilaçları için kardiyoloji, kalp-damar, endokrinoloji ve iç hastalıkları uzmanlarının dışında artık nöroloji uzmanları da rapor düzenleyebilecek.

Osteoporoz ve kolesterol hastaları için yeni düzenlemenin hasta lehine önemli avantajlar getirdiğini vurgulayan Kızılay, "Önceki SUT`ta sadece T skoru -4 ve daha az olan osteoporoz hastaları ilaç alabiliyorken, yeni SUT`a göre bu değer -3,5`a düşürüldü. Böylece T skoru -3,5 ve daha az olan hastalar ilaçlarına ulaşabilecek" dedi.
Kızılay ayrıca reçetelere yazılabilecek ilaç miktarı maddesinde de yeni düzenleme yapıldığını belirtti.

Eski SUT`a göre, bazı kürlü ilaçlarda 1 aylık tedavi için 1 kutu ilaç verilebildiğini ve bunun sonucunda hastanın tedavisinin yarım kalabildiğini vurgulayan Kızılay, "Yeni SUT ile bu mağduriyet sona erdi. Kür protokolü uygulanan ilaçlarda 1 küre yetecek miktarda ilacın bedeli ödenecek" bilgisini verdi.

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir