• DOLAR 32.445
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2477.898
  • ...
Filistinli Ömer Esad'ın ailesinden siyonist rejime tepki!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde gözaltında olduğu sırada siyonist askerlerinin şiddeti sonucu yaşamını yitiren 80 yaşındaki Filistinli Ömer Esad'ın ölümü ailesini çileden çıkardı.

  • ABD, 80 yaşındaki Filistinlinin öldürülmesi konusuna işgalci rejimden izahat istedi

Görgü tanıklarının aktardığına göre, Ömer Esad, gece saatlerinde bir akrabasının evinden dönerken siyonist askerlerinin devriyesine denk geldi. İşgalci askerler Esad'ın arabasını durdurdu, yaşlı adamı arabasından güç kullanarak indirdi, adamı dipçiklerle darp etti. Esad'ın ellerini bağlayan siyonst askerler, yaşlı adamı metrelerce sürükleyerek inşaat halindeki bir binanın altına götürdü ve yerde uzunca bir süre tuttu.

Kalp ve şeker hastalığından muzdarib olan yaşlı adam, durumunun ağırlaştığının anlaşılmasının ardından sağlık ekiplerine teslim edilmesine rağmen geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Filistin yönetiminden uluslararası soruşturma talebi

Filistin Başbakanı Muhammed İştiyye de yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail'in işgal askerlerinin benimsediği terörist ideolojiyi yansıtan olayı kınadıklarını" belirtmişti.

Filistin Dışişleri Bakanlığı da siyonist rejim hükümetini olayla ilgili sorumlu tutarak konuya ilişkin uluslararası bir soruşturma açılmasını talep etti.(AA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir