• DOLAR 32.589
  • EURO 34.681
  • ALTIN 2525.161
  • ...
Almanya'dan Telegram'ı kapatma uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Alman güvenlik birimlerinin, aşırı sağcıların ve komplo teorilerine inananların internet üzerinden nefret söylemlerini yaydığı platform olarak gösterdiği Telegram mesajlaşma programına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Faeser, Almanya'daki Ağ Yaptırım Yasası'na (NetzDG) göre sosyal ağ platformlarının Avrupa'da bir adres göstermeleri gerektiğini ancak buna bazılarının uymadığını ifade ederek, bundan dolayı Almanya Adalet Bakanı Marco Buschmann'ın, Telegram uygulamasıyla ilgili harekete geçtiğini açıkladı.

Konunun Avrupa düzeyinde çözülmesi gerektiğini belirten Faeser, "Çünkü tek başımıza bir şansımız yok. Telegram'ın merkezi bugün Dubai'de yarın belki Cayman Adaları'nda olur. Yasayı uygulamak için çok daha fazla güce ihtiyacımız olacak. Alman devleti olarak bunu tek başımıza yapamayız." dedi.

Almanya'da 1 Şubat'tan itibaren yürürlüğe girecek NetzDG adlı yasası kapsamında sosyal ağ platformları nefret söylemleri gibi suç teşkil eden içerikleri sadece silmekle kalmayacak aynı zamanda bunları Federal Suç Dairesine (BKA) bildirmek zorunda kalacak. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir