• DOLAR 32.378
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2326.059
  • ...
Denemeyi Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un da izledi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kuzey Kore hipersonik füze denemesinde hedefi vurduğunu açıkladı. Kuzey Kore'nin, 1000 kilometre mesafedeki hedefi başarıyla vuran hipersonik füze denediği belirtildi.

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansının (KCNA) haberine göre, ülkede dün sabah yapılan hipersonik füze denemesi başarıyla gerçekleşti.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un izlediği denemede, 1000 kilometre mesafedeki sularda hedefi başarıyla vuran hipersonik füze test edildi.

Denemeyle, geliştirilmiş hipersonik silah sisteminin teknik detaylarının son doğrulamasının yapılması amaçlandı.

Öte yandan Japon Kyodo Ajansı, KCNA'nın Mart 2020'den bu yana ilk kez bir füze denemesini Kuzey Kore lideri Kim'in izlediğini duyurduğuna dikkati çekti.

Japonya ve Güney Kore, 11 Ocak'ta Kuzey Kore'nin "balistik olma ihtimali yüksek füze denemesi yaptığını" duyurmuştu. İki ülke, füzenin havada sesten 10 kat daha hızlı hareket ettiğini bildirmişti.

Kuzey Kore, 5 Ocak'ta da "hipersonik füzeyi başarıyla denediğini" açıklamıştı.

AB, Kuzey Kore'nin füze denemelerini kınadı!

Avrupa Birliği (AB), Kuzey Kore'nin bir haftada iki kez füze denemesi yapmasını kınadı. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in ofisinden yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin 5 ve 11 Ocak'ta iki kez füze fırlattığı hatırlatıldı.

"Kuzey Kore'nin yasa dışı silah sistemlerine sahip olma çabaları uluslararası barış ve güvenliği tehdit etmektedir." ifadesi kullanılan açıklamada, Kuzey Kore'ye BM Güvenlik Konseyi kararları çerçevesindeki yükümlülüklerine uyma çağrısı yapıldı.

Açıklamada, Kuzey Kore'nin ABD ve Güney Kore ile yapıcı diplomasiye girişmesi, nükleer silahlardan arınmaya yönelik eylemlere başlaması, kitle imha silahlarını terk etmesi istendi.

AB, Kuzey Kore'ye BM Güvenlik Konseyi kararlarına uyana kadar yaptırım uygulamaya devam edeceğini bildirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir