• DOLAR 32.381
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2325.29
  • ...
Bitlis'te yurtta kalan üniversite öğrencilerinden anlamlı Afganistan desteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bitlis Eren Üniversitesinde okuyan öğrencilerden Afganistan için anlamlı destek. 40 yıllık mücadelenin ardından Taliban, Afganistan'ı ABD işgalinden kurtardı. Afganistan'ı terk eden ABD ve yerli işbirlikçileri, bankalarda bulunan paraları boşalttı. Afganistan'ın yurt dışındaki bankalarda olan mal varlığına el konuldu.

 

Afganistan'da kurulan İslam Emirliği, bir yandan ülkede asayişi sağlayarak huzur ortamını oluştururken, bir yandan da ülkeyi içinde bulunduğu ekonomi sıkıntıdan kurtarmaya çalışıyor.

Geçtiğimiz günlerde Umut Kervanı Vakfı tarafından Afganistan'daki ihtiyaç sahiplerine destek amacıyla "Afganistan'a Umut Ol" kampanyası başlattı.

"Afganistan'daki kardeşlerimiz yalnız değil"

Yurtta kalan üniversite öğrencileri kampanyaya destek verdiklerini belirten öğrencilerden Furkan Erdal, "Emperyalistler yıllardır silah zoruyla yıldıramadıkları Afganistan halkını, ekonomik kriz, açlık ve sefalet ile kendine muhtaç hale getirmek istemektedirler. Biz Müslüman öğrenciler olarak, 'Ancak Müslümanlar kardeştir.' ayetinin gereğince Afganistan'daki kardeşlerimize destek olmak istedik. Bu bağlamda Umut Kervanı Vakfı'nın düzenlemiş olduğu 'Afganistan'a Umut Ol' kampanyasına destek vermek istedik. Afganistan'daki ihtiyaç sahipleriyle Türkiye'deki hayırseverler arasında köprü olan Umut Kervanı Vakfı'na, teşvikte emeği geçen Veysel Taner'e ve destek olan tüm öğrencilere teşekkür ediyoruz." dedi.

Öğrencilerin anlamlı desteği memnuniyet verici

 3 yıldır Bitlis'te üniversite okuyan Afganistanlı Sayed Zabihullah Hashimi, kaldığım yurttaki öğrenci arkadaşlarının Afganistan için başlattıkları desteğin kendisini memnun ettiğini ve duygulandırdığını belirterek, destekte bulunan tüm arkadaşlarına teşekkür etti.

Öğrencilerinin bu anlamlı desteğinin kendilerini ziyadesiyle memnun ederek duygulandırdığını belirten Umut Kervanı Vakfı Bitlis Temsilcisi İsmail Elban, "Afganistan için bir kampanya düzenledik. Yurtta kalan üniversite öğrencisi kardeşlerimiz de bu kampanyamıza destek verdiler. Yurtta koydukları kumbarada biriken parayı Afganistan'a ulaştırmak üzere bize teslim ettiler. Öğrencilerimizin bu anlamlı destekleri bizleri ziyadesiyle memnun etti. Kendilerine Umut Kervanı olarak canı gönülden teşekkür ediyoruz. Tüm hayırseverleri, Afganistan'daki mazlum kardeşlerimize sahip çıkma adına kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz." diye konuştu. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir