• DOLAR 32.593
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2499.91
  • ...
ABD’de İslam düşmanı gruplara on milyonlarca dolarlık fon aktarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amerika’da Müslüman karşıtı gruplara 100 milyon dolardan fazla fon aktarıldı.

Amerikan İslam İlişkileri Konseyince (CAIR) yayımlanan "Ana Akımda İslamofobi" adlı raporda, ülkedeki Müslüman karşıtı gruplara yapılan finansal yardımlar açıklandı.

Raporda, incelenen en büyük İslam düşmanı 50 vakıf ve hayır kurumu arasından 35 tanesinin 2017-2019 senelerinde 26 İslam karşıtı gruba 105 milyon 865 bin 763 dolarlık fon aktardığı tespit edildi.

CAIR Ulusal Araştırma ve Savunuculuk Koordinatörü Huzeyfe Şahbaz, raporun, ABD’deki Müslümanlar ve İslam hakkında yanlış bilgi yayan İslam düşmanlığı ağının iyi finanse edilerek aktif şekilde çalıştığının bir sır olmadığını ortaya çıkarttığını bildirdi.

Şahbaz, "Bugün bağışçı topluluk, fonların nefret gruplarına gitmesini önlemek için net politikalar oluşturmalı ve Müslüman karşıtı bağnazlığın boyutunu anlamalarına yardımcı olmak için personel ve yönetim kurulu üyeleri için eğitim girişimleri uygulamalıdır." dedi.

BAĞIŞ YAPAN KURUMLAR İLE FONLANAN GRUPLARIN İSİMLERİ PAYLAŞILDI

Bağış yapan kuruluşlar arasında Fidelity ve Schwab gibi ana isimlerin yanı sıra Yahudi Cemaat Fonu ile Ulusal Hıristiyan Yardım Vakfı gibi inanç temelli hayır kurumlarının da yer aldığı belirtildi.

İslam karşıtı etkinlikleri desteklemek için milyonlarca dolar katkıda bulunan Adelson Aile Vakfı gibi özel aile vakıflarının da bilgisi paylaşıldı.

Raporda listelenen Müslüman karşıtı nefret grupları arasında ise Orta Doğu Medya Araştırma Enstitüsü, Clarion Projesi, Orta Doğu Forumu, David Horowitz Özgürlük Merkezi, Gatestone Enstitüsü, Amerikan Hukuk ve Adalet Merkezi (ACLJ), Terörizm Araştırma Projesi ve Güvenlik Politikası Merkezi gibi isimler yer aldı.

Raporda, 2019-2020'de CAIR’in ülke genelinde 6 binden fazla İslam düşmanlığı içerikli şikayet aldığı belirtilerek, okullarda Müslüman öğrencilere yönelik zorbalık, Amerikan siyasetinde öne çıkan 40'a yakın İslamfobik söylem ve ülke genelinde 16 civarında camiye yapılan saldırılara ilişkin detaylara da yer verildi.

İSLAM DÜŞMANLIĞI AKTİF HALE GETİRİLEN SİTE İLE TAKİP EDİLECEK

Washington D.C. merkezli Müslüman sivil haklar grubu, Müslüman karşıtı olayları izleme sitesi "Islamophobia.org" adlı siteyi yeniden faaliyete geçirdiğini bildirdi.

Sitede, İslam düşmanlığını yayan Müslüman karşıtı örgütlerin ve bireylerin profillerinin sergileneceği, sitenin önyargı karşıtı araçlar, İslam düşmanlığına karşı neler yapılması gerektiği gibi alanlarda hizmetler sunacağı açıklandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir