• DOLAR 32.581
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2486.686
  • ...
Suriyelilerin evi basıldı: 1 kişi katledildi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Bayrampaşa’da ikamet eden Suriyeli mültecilerin evi, dün gece saatlerinde maskeli bir grup tarafından basıldı. Evin kapısını kırarak ellerinde sopa ve bıçaklarla içeri giren saldırganlar, 19 yaşındaki Naif Elnaif'i katletti.

Ellerinde bıçak ve sopalarla binaya gelen saldırganlar, mülteci gençlerin kaldığı evin kapısını kırarak içeridekilere saldırdılar. Saldırı sırasında odasında uyuyan 19 yaşındaki Nail Elnaif, göğsünden bıçaklanarak katledildi. Saldırganlar, apartman girişindeki kameraları da kırdı. Cinayete ilişkin 5 kişinin gözaltında olduğu öğrenildi.

“Polis olduklarını söylemişler”

Tanıklardan bilgi alan Mülteci Medyası'ndan Deysem Siti, şu bilgileri verdi: “5 Suriyeli genç, bekar evinde kalıyor. Yüzleri maskeli kişiler önce dışarıdaki kamerayı kırıyorlar. Sonra binaya girmişler. Kapıyı çalmışlar, polis olduklarını söylemişler. Gençler kapıyı açmışlar. Önce dövmüşler. Ellerinde sopa, bıçak varmış. Hatta birinin elinde de polis telsizi varmış. Öldürülen genç daha yeni gelmiş Türkiye’ye. Olay yaşandığı anda uyuyan Nail, göğsünden bıçaklandı. O panikle kaçmışlar. Ambulansta Nail ölmüş. Komşulara sorduk, 'Nasıl biriydi' diye ‘İyi bir çocuktu’ dediler. Ölenin kuzeni de ‘Biz bunları tanımıyoruz, tanımadığımız kişilerdi. Dövdüler bizi, sonra kuzenim uyurken bıçak sapladılar’ dedi."

Güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesi ve tanık beyanları doğrultusunda, maktulün olayın meydana geldiği adreste 8 Suriye uyruklu kişiyle birlikte yaşadığı ve olay günü telefondan telsiz sesi kullanıp polismiş gibi davranan 8 şüphelinin gasp amacıyla zorla adrese girdiği tespit edildi. Şüphelilerin gasp girişiminde bulunduğu sırada, evde yaşayanların karşı koyması sonucu çıkan arbedede, Afganistan uyruklu A.N'nin N.E.N'yi bıçakladığını belirleyen ekipler, A.F adlı kişinin 7 şüpheliyi azmettirerek olayı organize ettiğini tespit etti.

Çalışmaların devamında, N.E.N'nin ölümüne sebep olan Afganistan uyruklu A.N (26), olayı azmettirdiği belirlenen A.F (28) ve olaya karıştıkları tespit edilen Afganistan uyruklu F.A (20) ve R.M (21) ile N.M. (23), M.K. (21), M.K. (19) ve M.E. (33), olayda kullanılan 2 bıçakla Bayrampaşa'da yakalanarak gözaltına alındı. İncelemeler sonucunda şüphelilerden A.F'nin 9 suç kaydı bulunduğu tespit edildi. Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir