• DOLAR 32.358
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2324.46
  • ...
Kızılay Aşevi Gazze'de günde 400 aileye yemek yardımı yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kızılay, Filistin’deki delegasyonuyla Gazzelilere sıcak yemek yardımı yapıyor. Kızılay Gazze Aşevi aracılığıyla haftanın 5 günü günlük 400 aile, aylık ise 8 bin aile için sıcak yemek çıkarılıyor.

Gazze’nin Han Yunus ve Refah bölgelerinde özellikle aralarında engelli, yaşlı, kimsesiz ve maddi geliri olmayan kişilerin bulunduğu ihtiyaç sahiplerine nakdi yardımlarını da ulaştıran Kızılay Filistin Delegasyonu, yaklaşık bin kişiye toplam 87 bin dolar tutarında zekât dağıtımı gerçekleştirdi. Kızılay, savaş ve çatışma döneminde yapılan nakdi yardımlarla birlikte bölge halkına yaklaşık 100 bin dolar maddi kaynak sağladı.

Aşevinden yararlanan Selmeye Mahmud Al Dawabha, "Dulum ve 7 çocuğum var. Gerçekten bu yardıma çok ihtiyacım vardı. Benim ve çocuklarım için çok iyi oldu. Yaşamımda büyük kolaylık sağladı. Çocuklarımın 4’ü serebral palsi hastası. Çocuklarımın bakımı ve beslenmesi çok masraflıydı. Türk Kızılay’ından Allah razı olsun. Bize karşı nazik oldukları için çok teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir