• DOLAR 32.594
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2509.775
  • ...
Batman nüfusunun yüzde 12`si sigortalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - SGK Batman İl Müdürü Sefa Tatlısu, Batman nüfusunun yüzde 12,30`unun sigortalı olduğunu ve Genel Sağlık Sigortasıyla birlikte bu sayısının yüzde 98`e denk geldiğini söyledi.

Batman`da şuan da toplamda 4A, 4B ve 4C kapsamında aktif çalışan kayıtlı sigortalı sayısının 65 bin 736 kişi olduğunu ifade eden Tatlısu, bunun da ilin genel nüfusunun yüzde 12,30`una denk geldiğini vurguladı.

Konu ile ilgili olarak İLKHA`ya konuşan Tatlısu şunları söyledi: "Emekli maaşı alan kişi yani 4A, 4B ve 4C kapsamında toplam 27 bin 600 kişi ve bu da nüfusun yüzde 5, 17`sine denk geliyor. Genel Sağlık Sigortası kapsamındaki insanları buna dahil ettiğimiz zaman nüfusun tamamına yakını SSK`lıdır. İlimizde bu kapsam dışında kalan kişi sayısı çok azdır. Sosyal Yardımlaşma Vakıfları ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı`nın sunmuş olduğu sosyal yardımları alanları da sağlık hizmetleri yönüyle SSK`lı olarak saydığımız için nüfusun yüzde 98`in üzerindeki kişiler SSK kapsamına giriyor ve bu oran 534 bin 205 nüfusun 513 bin 893`ü sosyal güvenlik kapsamındadır."

Batman`daki sigortalı kişi sayısının Türkiye geneline göre orta derecede olduğunu ifade eden Tatlısu, geçen seneye göre sigortalı kişi sayısının bu sene arttığına dikkat çekti. 2002`den bu yana SSK`da bir artış olduğunu gözlemlediklerini dile getiren Tatlısu, SSK`lı kişi sayısının 2002`de 16 bin civarında olduğunu, bu sayının 2013`te 65 bine çıktığını ve 10 yılda yaklaşık yüzde 300`lük bir artış yaşandığını kaydetti.

Kayıp dışı ile mücadele çok önemli
Yasal yaptırımlardan çok insanlara sosyal güvenlik bilincini yerleştirmek için bir dizi çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Tatlısu, "Bizler yasal yaptırımların yanında sosyal güvenlik bilincinin toplumda yerleşmesini yasal yaptırımdan daha önemli olduğuna inanıyoruz ve onun için her yıl sosyal güvenli haftası düzenliyoruz. SGK olarak kayıp dışı ile mücadele bizim için çok önemli. Kayıt dışı ile mücadelede izlediğimiz yol, işletmelere zarar vermeden kayıt dışılığı aşağıya çekmek gibi bir politika izliyoruz" ifadelerini kullandı.
(M. Fatih Akgül-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir