• DOLAR 32.577
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2430.364
  • ...
UNICEF Tigray'daki hava saldırılarını kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

UNICEF Direktörü Henriette Fore, 5 ve 7 Ocak'taki saldırıların, aralarında çocukların da bulunduğu onlarca sivilin ölümüne ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olduğunu belirtti.

Fore, "Yerinden edilmiş çocuklar ve ailelere ev sahipliği yapan okullar da dahil olmak üzere ülke içinde yerinden edilmiş kişiler için mülteci kampları, yerleşim yerleri ve onlara insani hizmetler sağlayan temel tesisler sivil nesnelerdir. Onlara saygı göstermemek ve saldırılara karşı korunmamak, uluslararası insancıl hukukun ihlali anlamına gelebilir." dedi.

Etiyopya Hava Kuvvetlerinin, ülke içinde yerinden edilenler için kurulan kampa düzenlediği hava saldırısında en az 56 kişi hayatını kaybetmişti.

Tigray bölgesi, Etiyopya ile Eritre sınırı üzerinde yer alıyor. Kasım 2020'de yerel milis kuvvetlerle ordu arasında çıkan çatışmalar sonrası iç karışıklığa sürüklenmiş ve 1 milyonu aşkın kişi evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.

Tigray eyaletini yöneten isyancı Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) güçlerinin 3 Kasım 2020'de Etiyopya'nın Kuzey Komutanlığı birliklerine saldırması ve sonrasında Başbakan Abiy Ahmed'in TPLF'ye karşı askeri harekât kararı almasının ardından, eyalette bir milyondan fazla kişi yerinden edildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir