• DOLAR 32.591
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2494.104
  • ...
Muhammedi sevda Akçakiraz`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Elazığ`a bağlı Akçakiraz beldesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kürtçe ve Türkçe mevlitlerin okunduğu programda, Grup Kervan ile İhya Çocuk Grubu birbirinden güzel ilahiler okudu.
 
Programda açılış konuşmasını yapan Yeni İhya-Der Üyelerinden İbrahim Kaya, "Muhammedi kervan yükünü almış memleketimizin dört bir yanında heyecan ve coşkuyla kutlanmaktadır. Bugün Muhammedi sevdanın feyiz ve bereketinden faydalanmak, nasibimizi almak için biz de buradayız. Değerli kardeşlerim bu kutlu doğum programını düzenlenmesindeki yegane amaç 18 bin aleme rahmet olarak gönderilmişken ümmeti olmakla övündüğümüz peygamber efendimizi bir kez daha gönüllerimize nakşetmek,ihya olmaktır" dedi
 
Programda konuşan Yeni İhya-Der Gönüllü Üyesi İbrahim Meydanoğlu ise, Allah`u Taala Hz Muhammed`i göndermekle insanlara lütufta bulunduğunu belirterek, "Çünkü bizlere gelen peygamber yabancı değil, içimizden biriydi. Bizim gibi bir beşerdi ve geldiği çağ karanlık, geldiği çağ zulüm dolu, adaletten yoksun bir toplum. Cahiliyyenin en koyu şekilde yaşandığı toplum. İnsanın değeri yok, kadının değeri yok öylesi bir zaman ki insanlık bir kurtarıcıya muhtaç. İnsanlık bir kılavuza muhtaç. İnsanlık gönülleri tedavi edecek bir doktora muhtaç işte böylesi bir zamanda Allah`u Taala onların tanıdığı, onların Muhammedül Emin diye adlandırdığı ahir zaman peygamberini bir lütuf olarak onların arasından çıkardı" şeklinde konuştu.

Program yapılan duayla son buldu. (Yasin Kavaklı - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir