• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İşte Konuşulan Yeni Askerlik Süreleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Birçok milletvekili "Son bedelli askerlik uygulamasında yaş aralığı (30 yaş) yüksek olduğu için yoğun talep oluştu. Buna yönelik çalışma yapılabilir mi?" diye sordu. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bu yönde bir çalışmalarının bulunmadığını ve şu aşamada bunun mümkün olmadığı cevabını verdi.

Milletvekillerinin talebi Başbakan`a iletmesi üzerine Erdoğan da bedelli askerlik konusuna son noktayı koyarken, askerlik süresiyle ilgili çalışmayı şöyle açıkladı:
"Daha önce bedelli uygulamamızı bir defaya mahsus yaptık. Üzerinden zaman geçmeden bir kez daha yapamayız. Kesinlikle bunun gündemimizde olmadığını söyleyebilirim. Bize yakışan budur. Onun yerine askerlik sürelerini kısaltabiliriz. Şu anda buna yönelik, sürelere ilişkin yeni bir çalışma yürütüyoruz. Askerlik sürelerini daha makul bir seviyeye ve çekeceğiz."

4 AY VE 12 AY GÜNDEMDE

Erdoğan ve Yılmaz süre konusunda bilgi vermekten kaçındı. Akşam Gazetesi`nin haberine göre, yükseköğretim mezunları için kısa dönem askerlik süresi olan 6 aylık askerliğin 4 aya, 15 ay olan uzun dönem zorunlu askerliğin de 10-12 aya düşürülebileceği belirtiliyor. Söz konusu çalışma Milli Savunma Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Askerlik süresindeki kısalmanın 2013 sonuna yetiştirilmesi planlanıyor.
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir