• DOLAR 32.564
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2431.058
  • ...
Yeni Akit: Yüz binler O`na Koştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Peygamber Sevdalıları Platformu’nun dün İstanbul Kazlıçeşme’de düzenlediği Kutlu Doğum etkinliğine yüz binlerce kişi katıldı. Peygamber sevdalılarıyla dolup taşan Kazlıçeşme Meydanı’nda tekbir, salavat ve dualar arşa ulaştı.

Peygamber Sevdalıları Platformu Marmara Koordinatörlüğü tarafından İstanbul Zeytinburnu’nda bulunan Kazlıçeşme Meydanı’nda düzenlenen Kutlu Doğum programına yüzbinlerce kişi katıldı. Türkiye’nin ve İstanbul’un dört bir yanından gelen Peygamber aşıklarının bir araya geldiği kutlamalarda büyük bir coşku yaşandı. İstanbul’un Anadolu yakasında 18, Avrupa yakasında da 46 olmak üzere toplam 64 noktadan etkinlik alanına araç kaldırıldı. Çevri il ve ilçelerden etkinliğe katılmak için gelen Peygamber sevdalıları, kafile kafile etkinlik alanına giriş yaptı. Etkinlik alanında acil durumlara müdahale edebilecek kapasitede sağlık çadırları yer aldı. Ayrıca Peygamber Sevdalıları Platformu’nun alanda bulunanların yiyecek ve içecek ihtiyacını karşılamak için hazırladığı kermesten etkinliğe gelen insanlar faydalandı.

KUR’AN İLE BAŞLADI, SALAVAT VE TEKBİRLER BİRBİRİNE KARIŞTI
Yaklaşık 3 saat süren program, Abdullah Asilsoy’un icra ettiği Kur’an tilavetiyle başladı. Peygamber sevdalılarıyla dolup taşan Kazlıçeşme Meydanı’nda tekbir, salavat ve dualar birbirine karıştı. Yediden yetmişe yüz binlerce kişinin katıldığı anma programında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (S.A.S) olan aşklarını bir kez daha gösterdi. Konuşmalardan önce aşr-ı şerifler, mevlid ve Grup Özlem’in seslendirdiği ilahiler okundu.

TEMEL: İZZET MÜ’MİNLERİNDİR, ŞEREF PEYGAMBER SEVDALILARININDIR
Araştırmacı Yazar Mehmet Şefik Temel, etkinlik alanındaki Müslümanlara “Aşkınız olan Hz. Muhammed’e selam olsun” diyerek sözlerine başladı. İslam davası yayılırken Mekke Müslümanlarının “Bırakın Muhammed’i, onun oğulları yok, nasıl olsa bütün bu anlattıkları unutulacak” dediklerini anlatan Temel, “Bugün ben Kazlıçeşme’den sesleniyorum, ey Ebu Cehil, Ey Ebu Leheb, Muhammed sevdalılarına bakın, bakın ki kimin soyu kesik görün. Onlar eminim ki bizleri duyuyorlar ve kahroluyorlar. Sizlere müjdeler olsun ki izzet mü’minlerindir, şeref Peygamber sevdalılarınındır” dedi.

“GELİN VAHDET OLALIM, ÜMMET KURTULSUN”
“Bu aşkımıza şahit ol Ya Rab” diye sözlerine devam eden Temel, “Ey Resullallah, sana ev sahipliği yapan Eyüp el-Ensari’nin diyarından sesleniyoruz. Bizler var oldukça sevdan var olacak, sevdan var oldukça bizler var olacağız” diye konuştu. “O öyle bir yüce zattır ki onun düşmanları bile onun adını andığı zaman onun ismi yücelmiştir” diye sözlerine devam eden Temel, “Sizler bu aşkınız ile İslam düşmanlarının hakaretlerini onlara misliyle iade ettiniz” dedi. Temel, “İslamın en büyük sorunu tefrikadır. Birleşmekten başka çaremiz yoktur. Eğer vahdet halinde olsaydık. Halep’te, Hama’da, Humus’ta bugünkü katliamlar gerçekleşmeyecekti. Arakan’daki Müslümanlar zulme uğramayacaklardı. Gelin detaylarda olan farklılıkları bir kenara bırakalım. Gelin, birbirimizi tanıyalım; ümmet, Kudüs, Afganistan ve Suriye kurtulsun. Bediüzzaman’ın dediği gibi İslam öyle bir güneştir ki üflemekle sönmez, İslam gündüz gibidir, gözleri kapatmakla kararmaz” şeklinde konuştu.

GÖKTAŞ: BURASI PEYGAMBERİN MEYDANIDIR
Anma programının final konuşmasını yapan Doğru Haber Gazetesi Genel Yönetmeni Mehmed Göktaş Hocaefendi, “Bugün burası Hz. Muhammed’in meydanıdır” diyerek bütün Peygamber sevdalılarını Allah’ın selamı ile selamladı. Göktaş Hocaefendi, Kazlıçeşme’den Allah’ın en sevdiği kelimelerin semaya yükseldiğini söyleyerek “La ilahe illallah, Muhammed Resullullah, Sübhanallah, Allahü Ekber diyerek Allah’ın sevdiği kelimeleri söylüyorsunuz. Burada bunlar semaya yükseliyor. Hep böyle oluyor, hep böyle oldu ve hep böyle olacak” dedi. Göktaş, Kazlıçeşme Meydanı’na Allah’ın nurunun, bereketinin ve rahmetinin yağdığını söyleyerek, “Şu anda burayı melekler kuşatıverdi. Çünkü burası Hz. Peygamber’in meydanıdır” diye konuştu.

“PEYGAMBERSİZ MEYDANLARDA KAOS, YAĞMA VE BİBER GAZI VARDIR”
Mehmed Göktaş Hocaefendi, Peygambersiz meydanlarda kaosun, talanın, yakıp yıkmanın olduğunu söyleyerek, “Böyle meydanlarda biber gazı vardır, çapulculuk ve yağma vardır” diye konuştu. Görevlilere de seslenen Göktaş Hocaefendi, “Sizler Peygamber sevdalılarının olduğu meydanlarda nurdan başka ne gördünüz? Biz ‘Peygamber Efendimiz alemlere rahmet olarak gönderildi’ derken boşa söylemiyoruz. Çünkü o özgürlüğün ve kurtuluşun peygamberidir” şeklinde konuştu. (Yeni Akit)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir