• DOLAR 32.599
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2496.244
  • ...
Gazze'deki istihbarat Filistinli bilim adamını katleden Mossad suikastçısını yakaladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze’deki Filistin İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Iyad El-Bezm, yaptığı açıklamada, El-Bataş’a Malezya’da düzenlenen suikastı soruşturan güvenlik birimlerinin suikastla bağlantılı bir kişiyi gözaltına aldığını bildirdi.

El-Bezm, şüphelinin işgalci rejimin istihbarat teşkilatı Mossad’ın görevlendirmesiyle suikasta karıştığını itiraf ettiğini söyledi.

 El-Bezm ayrıca olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Mossad ajanları Fadi El-Bataş’ı Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da evinin yakınlarındaki camiye sabah namazı kılmaya giderken ateş açarak şehit etmişti.

Malezya Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışan Filistinli akademisyen ve bilim adamı Fadi El-Bataş, 1983 yılında Suudi Arabistan’ın Tebük kentinde dünyaya geldi ve 1998 yılında Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya kentine döndü.

Küçüklüğünden itibaren ilimle meşgul olmayı seven ve Kuran-ı Kerim hafızı olan El-Bataş, 2010 yılında elektrik mühendisliği alanında doktora yapmak üzere Malezya’ya gitti. 2015 yılında Malezya’daki doktora eğitimini başarıyla tamamlayan El-Bataş, abluka sebebiyle Gazze Şeridi’ne dönemedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir