• DOLAR 32.331
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2295.726
  • ...
SON DAKİKA
Kayapınar`da ilk Kutlu Doğum coşkusu/foto-video
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Azim-Der tarafından Kayapınar (Ayınkef) beldesi Sağlık Ocağı arkasında düzenlenen kutlu doğum etkinliğinde Peygamber aşığı binlerce kişi bir araya gelerek kutladı.

Etkinliğin başlamasına saatler kala kutlamanın yapılacağı alana sağanak yağışa rağmen akın eden genç, yaşlı, kadın ve erkek binlerce kişi alanı doldurdu. Ata Saylık` ın okuduğu Kur`an tilavetiyle başlayan program, Mehmet Şerif Olgun`un okuduğu Arapça Mevlit ile devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Kenan Çalık, Peygamberimiz gelmeden önce insanlığın içinde bulunduğu durumu anlattığı konuşmasında, "15 asır evvel dünyayı kara bulutlar sarmıştı. İnsanlar Allah`ı unutmuştu, Peygamber ve Peygamberlik olgusundan uzaklaşmıştı. İnsanlık küfür, şirk ve bilgisizliğin karanlığındaydı. Hak yoktu, adalet yoktu, fazilet, sevgi ve kardeşlik yoktu. İnsanlık yaratılış gayesini unutmuştu, insani erdemlerden uzaklaşmıştı. Kan, kin, iftira, içki, kumar kız çocukluklarının diri diri gömülmesi ve daha birçok kötülük o gün ki toplumun normal gördüğü şeylerdi. İşte tam bu dönemde 20 Nisan 571 Kameri, 12 Rebiul Evvel Pazartesi günü Mekke ufuklarından bir güneş doğdu" ifadelerini kullandı.

Çalık konuşmasının devamında ise, " Bin dört yüz yıl öncede bu nuru söndürmeye çalışan Ebu Cehil ve Ebu Lehebler nasıl bu nurun karşısında mağlup oldularsa, bu gün ve yarında onların torunlarına mağlup oldular ve olacaklardır`` dedi.

Etkinlikte Ata Saylık`ın okuduğu şiir duygulu anlar yaşatırken, Köy Der ile Botan kız ve erkek İlahi gruplarının okudukları ilahilerle alandaki coşkuyu arttırdı.

Kutlu Doğum programı Fehmi Kaplan`ın yaptığı dua ile sona erdi. (M. Sait Başaran-İLKHA)
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir