• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kılıçdaroğlu seçimi ne kadar çok seviyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eylül ayında seçim beklediğini belirterek, “Ekonomiyi daha fazla götüremezler. Götüremeyeceklerini de gayet iyi biliyorlar.” dedi.

Neredeyse yaptığı tüm açıklamalarının ardından erken seçim isteğini yenileyen Kılıçdaroğlu bu isteğini yeniledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı özel bir televizyon kanalında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik soruşturmaya ilişkin iddiaların asılsız olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, soruşturma yapılacaksa iyi hal kağıdı verenlere yapılması gerektiğini kaydetti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun görevden alınmasına ihtimal vermediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bu işin yanlış olduğunu AK Parti içinde bile düşünenler var. Ben müfettişlerin bir talimatla 'Bu işi gidelim, soruşturma açalım, Ekrem Bey'i görevden alalım' diyeceğini sanmıyorum. Böyle bir şey işin doğasına aykırı, mümkün değil. Yerel seçim öncesi Mansur Bey'e de iftira attılar. Ben vicdanlı müfettişlere güveniyorum. Varsa terörist yakasından tutup götürsünler, ben nereden bileceğim adam teröristse. Önce kendi belediyelerine baksınlar. Yapılan kumpas, işin Türkçesi İstanbul'u almamızı bir türlü hazmedemiyorlar." diye konuştu.

KPSS'de birinci olmuş birisinin sözlüde elenmesinin nedenini sormak için Milli Eğitim Bakanlığına gittiğini anlatan Kılıçdaroğlu, 15 saat beklediğini ve randevusuna yanıt verilmediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, KPSS'yi yapacaklarını ama sözlüyü kaldıracaklarını belirterek, "Sözlü gereken alanlarda ise kamera koyacağız. İtiraz edilirse kamera kayıtlarını ortaya koyacağız. Haksızlığa uğrayanları savunmayacaksam niye siyaset yapıyorum?" diye konuştu.

Ekonomideki gelişmelere değinen Kılıçdaroğlu, "Dolardaki oynaklık nedeniyle yarın ne olacağını kimse bilmiyor, benzinin fiyatı daha da arttı. Dolar geriye gitmez, gittiği yeri unutmaz. İstikrar yoksa başarı yoktur. Ekonomiyi bir bütün olarak ele almak lazım. İlk yapacağımız iş, demokrasiyi kesintisiz bu ülkeye getireceğiz. Sanayiciyi ve üretimi destekleyeceksiniz. Güçlü bir sosyal devlet oluşturmak lazım, devlette liyakat sisteminin olması lazım. Bunların hepsi olacak. iİktidara geldiğimiz ilk 10 gün içinde Stratejik Planlama Teşkilatı kuracağız. Tüm kurumların rakamlarını isteyeceğiz. Yap-işlet-devret projelerinin tümünü kamulaştıracağız. 'Al paranı kardeşim git' diyeceğiz. Yolsuzlukların önünü alacağız. Yeni sistemde her kuruşun hesabını vereceğiz." ifadelerini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir