• DOLAR 32.325
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2282.007
  • ...
Göktaş: Hayatınızda peygamber yoksa siz sıfırsınız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hamza Toprak / İstanbul
Hz. Peygamberin bütün insanlığa rahmet olduğunu belirten Göktaş, onun rahmetinden bütün köleler, esirler, diri diri gömülen kız çocukları, insan yerine konulmayan kadınların istifade ettiğini belirtti.

Hz. Muhammedin rahmetinin bütün meydanları kuşattığını vurgulayan Göktaş, “Bu meydanda nurdan başka, rahmetten başka ne gördünüz. Onun rahmeti bu ülkenin bütün meydanlarını kuşattı” dedi.

Bu yılki kutlu doğum etkinliklerinin ana temasının özgürlük peygamberi olarak belirlendiğini hatırlatan Göktaş, özellikle bu temanın neden seçildiğini şöyle anlattı: “Allahu teala şöyle dedi ‘Allah bütün peygamberlerine özellikle seçti’ Allah’u Teala Hz. Peygamberi gönderirken ne özellikler verdi. Madde bir, önce yetim olacak, babasızlığın ne olduğunu bilecekti. Madde iki, annesizliğin ne olduğunu bilecek. Bir başka madde, fakir olacak.
 
Yokluğu ve eksikliği bilecek ve yaşayacaktı” diye konuştu.
Hz. Peygamberin yaşadığı sıkıntı ve zorlukların onu rahmet peygamberi yaptığı belirten Göktaş, “Allah’u Teala, biz seni köleleri kurtarman için esirleri ve yoksulları kurtarman için gönderiyoruz. Bunun için önce sen bunun ne olduğunu bilmelisin. Garipleri köleleri toprağa gömülen çocukları göreceksin.
 
Zalimlerin, tefecileri tanıyacaksın. Bunları görecek ve bileceksin ki böylece kurtuluş peygamberi olacaksın, diyerek onu bütün mazlumlara ve bütün insanlığa kurtuluş ve rahmet peygamberi yaptı” ifadelerini kullandı.

Cahili Arapların kadınlara değer vermediği, kız çocuklarını diri diri gömdüğü bir zamanda Hz. Peygamberin kızı Fatıma’yı bağrına bastığını, savip okşadığını, cahili arapların ise buna tahammül edemediğini söyleyen Göktaş, diri diri toprağa gömülen bir kızın hikayesini anlattı.

Hz. Peygamberin özellikle kadınlara rahmet olarak gönderildiğini anlatan Göktaş, “Seyredin ey dünya, Hz. Peygamber kızlara nasıl baba, eşlere nasıl koca olur. Öncelikle onun rahmeti kadınlar üzerinde tecelli etti. O eşlere, analara, kız çocuklarına rahmettir. Ey insanlık yol mu arıyorsun kendine. İşte bu yol anların ayağının altından geçiyor. Eğer cennete girmek istiyorsanız analarınızın altını öpeceksiniz. Sizin en hayırlınız eşlerinize en hayırlı olanınızdır.
 
Biz böyle bir peygamberi seviyoruz. Bugün zalim Avrupa bize öyle bir hayat dikta etmiş ki ana yok, baba yok. Anayı babayı atmışlar. Bu peygamberi iyi anlayalım, kızlara ne verdi, kölelere ne verdi, esirlere ne verdi? Hz. Peygamberin elinden eteğinden tutalım. Cahili Araplar ona sahi çıkarak nasıl kurtulduysa bizler de öyle kurtulalım.”

Irkçılığın, kavmiyetçiliğin insanı kurtarmayacağını, tek kurtuluşun hz. Peygamberi tanımak oluduğunu söyleyen Göktaş, sözlerine şöyle devam etti: “Ey Türk milleti, eğer Hz. Muhammed olmazsa siz sıfırsınız. Ey Kürtler, Ey Araplar eğer Hz. Muhammed yoksa hayatınızda sıfırsınız.”
 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir