• DOLAR 32.517
  • EURO 34.532
  • ALTIN 2492.858
  • ...
"Çözüm sürecinin neresindeyiz?"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Küçük Millet Meclisi, Mayıs Ayı Ön Yargılar Giremez toplantısını Batman Belediyesi Konferans Salonunda 14.00-17.00 saatleri arasında Batman kMM Girişimcisi Cuma Gülcü'nün moderatörlüğünde gerçekleştirdi.

 

Toplantıya Batman'daki Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Bu ayki toplantıya ilk kez belediye başkanı ve milletvekilleri davet edilmedi. Bu ayki toplantıda Akil İnsanlar Heyetinde yer alan Prof. Hüsnü Fazıl Erdem ve Avukat Murat Çiçek özel konuk olarak yer aldı.

 

Kürt sorunu ile ilgili "Çözüm sürecinin neresindeyiz?" konusunun ele alındığı toplantının açılış konuşmasını yapan Batman kMM Girişimcisi Cuma Gülcü, Batman'da yaklaşık 5 yıldır kMM olarak faaliyet yürüttüklerini belirterek ilk defa farklı bir uygulamaya gittiklerini söyledi.

 

Açılış konuşmasının ardından söz alan Akil İnsanlar Heyetinden Prof. Hüsnü Fazıl Erdem, "Ocak ayının ilk günleri itibariyle barış ve çözüm süreci Hükümet tarafından kamuoyuna paylaşıldı. Başlatılan bu süreçte herkesin bir kaygısı vardı ama başlatılan bu sürecin devamında bu algı yavaş yavaş kayboluyor. Aslında bu yeni bir süreç değil, 2009'da bir süreç başlatıldı ve akamete uğradı. Daha sonra 2011'de bir Oslo süreci yaşandı ve o da akamete uğradı. Bu da o süreçlerin devamı niteliğindedir. Barış ve çözüm dediğimiz süreç özü itibariyle Kürt meselesinin çözüm sürecidir. Türkleri ikna ve Kürtleri tatmin olayının gerçekleştirilebilmesinin araçlarından biri olarak akil insanlar heyeti oluşturuldu."

 

Akil İnsanlar Güneydoğu heyetinin raportör üyesi olan Avukat Murat Çiçek de, küçük Millet Meclisinde bir toplantı yaptıklarını belirterek bu çözüm süreci başlatıldıktan sonra akil adamlar heyeti olarak birçok toplantı ve ili ziyaret ettiklerini söyledi. Çiçek, "Bu tür toplantılar sayesinde insanların görüşlerini alıp rapor halinde üst mercilere götürüyoruz. Bu çözüm süreci iyi gidiyor ve halkımız yüzde yüz destek veriyor. Fakat halkın talepleri çok fazladır. Bize getirilen bu tüm talepleri not alıp raporlaştırıp bu raporu Hükümete vereceğiz. İnşallah iyi bir barış gelecek memleketimize. Ve bu barıştan sonra Türkiye ve Ortadoğu ekonomik olarak kalkınacaktır" dedi.
Konuşmaların ardından her katılımcı 4'er dakika söz alarak süreç ile ilgili yaşanan sıkıntıları dile getirerek önerilerde bulundu.

 

Daha sonra toplantının soru-cevap kısmına geçildi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir