• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2284.383
  • ...
Vahdetten Başka Seçeneğimiz Yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mahmut Aytekin - Doğruhaber

Konuşmasına Kazlıçeşme’de bulunan yüzbinlerce peygamber sevdalısının selamını ileterek başlayan Temel, “Bugün buradan Kazlıçeşme meydanından İstanbul’dan bütün İslam düşmanlarına sesleniyoruz. Ey Ebu Cehiller, Ey Ümeyyeler şu Muhammedin aşıklarına bakın. Şu sevdaya bakın ki kimin soyu kesik. Şeref peygamber sevdalılarınındır. Biz buradan Allahu telayı sevdamıza şahit kılıyoruz. Peygambere olan sevgimize şahit ol ya Rabbi! bunu bizden uzak görme Ya Rab! ya Habiballah!  Eyüp el Ensari’nin diyarından sesleniyoruz ya Resulallah. Velilerin şehit düştüğü topraklardan sana sesleniyoruz.  Şu şehitler diyarından sana sesleniyoruz ya Resulallah! Sevdan var oldukça biz var olacağız ya Resulallah! Söz veriyoruz bizler var oldukça senin sevdan da var olacak. Tarih şahit olmuştur senden yana olanlar şeref bulmuş senden uzak olanlar esfele düşmüşlerdir. Yaklaşık dokuz yıl önceydi İslam düşmanlarından biri  Hz. Peygambere hakaret etmişti ve peygamber sevdalıları bunlara verilecek en makul cevap hz peygambere sahip çıkmaktır demişlerdi. Bugün milyonlarca insan meydanları dolduruyorlar. Şundan hiç şüpheniz olmasın o İslam düşmanlarının yaptığı hakaretleri iadeli tahahhütlü olarak iade ettik iade edeceğiz. tarihte Hz. Peygambere düşmanlık yapanların sonu bellidir. İslam’a ve Müslümanlara düşmanlık edenlere diyoruz ki düşmanlık yapmak hiç kimseye fayda vermedi gelin Hz. peygambere tabi olun ve kurtuluşa erin.’’

Konuşmasında İslami kurum ve kuruluşlara da seslenen Temel, “Bir çağrımız da İslam adına çalışan bütün kurum ve kuruluşlardır.  Bu gün ümmetin en büyük sorunu tefrikadır. Bugün Müslümanların bir araya gelmesinden başka çare yoktur. Eğer bu ümmet vahdet halinde olsaydı bugünkü zulümler gerçekleşmezdi. Suriye’de katliamlar olmaz, Arakan’da Müslüman kardeşlerimiz diri diri yakılmazdı. Bizim vahdetten başka hiçbir çaremiz yoktur. Gelin hep beraber kardeşler olalım bu vesile ile Kudüs’de kurtulsun.’’ Şeklinde konuştu.

Peygamber sevdasını görmek ve göstermek istemeyenlere bu tutumlarından vazgeçmeleri çağrısında bulunan Temel, “Bir sözümüzde bu aşk ateşini bu milyonları görmeyen engel olmak isteyenler var. Dün Ebu Cehillerdi. Bu gün başkaları… Bu güneş üflemeyle sönmez varsın şu milyonları görmesinler varsın bu sevdayı görmesinler bizlerde basın mensuplarına söylüyoruz ki gelin Allah aşkına bu sevda ateşini görmezlikten gelmeyin” dedi.

Bugün bir üst kimlik tartışmasının da yapıldığını da dile getiren araştırmacı yazar M. Şefik Temel, “ kimiz biz, diyorlar.  Biz üst kimliğimizi peygamber sevdalıları olarak ilan ediyoruz. Bizler Müslümanlar olarak peygamber ümmetiyiz. Bizim kimliğimiz İslam’dır ve bu halk başka kimlik kabul etmez. Türk bir alim olan Esad efendi ile Kürt bir alim olan Şeyh Said’in davası bir idi. Müslümanlar arasında tefrika oluşturmaya çalışanlar kaybedecektir. Gelecek İslamın’dır. Üstadımızın dediği gibi istikbalde en gür seda islamın sedası olacaktır diyoruz.” Şeklinde konuşarak, asıl kimliğin İslam olduğunu söyledi.

Basına da seslene Temel, konuşmasını şu şekilde bitirdi.“Gelin kelamınızı ve kaleminizi O’nu anarak güzelleştirin. O zaten şereflidir. O’nu anarak şeref bulun.”

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir