• DOLAR 32.55
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2423.733
  • ...
Davutoğlu, Bingazi`de Direnişçilere seslendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Libyalı muhaliflerin merkezi Bingazi`de.

Uçuşa yasak bölgeye, özel olarak oluşturulan hava koridorundan giden Davutoğlu, Libya Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) Başkanı Mustafa Abdülcelil ile görüştü.

Görüşme sonrası Kaddafi`ye `git`, muhaliflere destek mesajı veren Davutoğlu, Tahrir Meydanı`na gitderek halka da seslendi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "İlk kez bu kadar geniş kapsamlı bir heyetle gidiliyor. Bu açıdan önemli" dediği ziyarette, UGK Başkanı Abdülcelil ile yaptığı görüşme sonrası şunları söyledi:

"Halkın reform talepleri yerine getirilmeli, Kaddafi gitmeli, Libya bölünmemeli. Ulusal Geçiş Konseyi`ni Libya halkının meşru temsilcisi olarak tanıyoruz. Ömer Muhtar`ın temsilcisi olduğu bu halk, dünyaya insanlık onurunun ne olduğunu da gösterecektir."

Tahrir meydanında

Davutoğlu, temaslarının ardından gösterilerin yapıldığı Tahrir Meydanı`nda halka seslendi.

Meydanda yoğun ilgiyle karşılanan Davutoğlu, halkla bir müddet Arapça konuşup çocuklarla ilgilendikten sonra kürsüye çıkarak kısa bir konuşma yaptı.

"Ömer Muhtar`ın torunlarına..."

Burada da Arapça konuşan Davutoğlu, sözlerine "Ömer Muhtar`ın torunlarına selam olsun" diyerek başladı.

Türkler ile Libyalıların tarih, kader ve geleceklerinin müşterek olduğunu vurgulayan Davutoğlu, Libya`nın geleceğinin geçmişinden daha iyi olacağını söyledi.

Libya halkına Türk halkının ve Başbakan Erdoğan`ın da selamları olduğunu ifade eden Davutoğlu`nun konuşması, zaman zaman sloganlarla kesildi. Libyalılar konuşmanın ardından Davutoğlu`na arabasına gidene kadar eşlik etti.

Ajanslar

Bu haberler de ilginizi çekebilir