• DOLAR 32.592
  • EURO 34.853
  • ALTIN 2505.504
  • ...
"Toprak değişimi, Filistin'den taviz anlamına gelir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Filistin toprakları dışında yaşayan Filistinli alimlerden oluşan Filistin Alimleri Heyeti, Arap Birliği heyetinin son ABD ziyareti sırasında kabul ettiği "İsrail ile toprak değişimi" ilkesine karşı olduğunu ilan etti.

 

Filistin Alimleri Heyeti, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, gerek 1948'de işgal edilmiş olsun ve gerekse 1967'de işgal edilmiş olsun tüm Filistin topraklarının ve diğer işgal edilen toprakların hepsinin Müslümanların olduğunu ve tek bir karışından dahi taviz verilemeyeceğini söyledi.

 

FİEM'in haberine göre, geçmişte ve günümüzde alimlerin bu konuda görüş birliğine sahip olduğunu ifade eden Filistin Alimleri Heyeti, "toprak değişimi" ilkesinin içerdiği taviz nedeniyle en başından kabul edilemez olduğunu belirtti.

 

İşgal altındaki topraklardan taviz veren şahıs ve kurumların Filistin halkını ve İslam ümmetini temsil etmediğini kaydeden Filistin Alimleri Heyeti, cihad ve direnişin Filistin topraklarını ve işgal altındaki tüm toprakları işgalden kurtarmanın tek yolu olduğunu bildirdi.

 

Filistin halkını ve direniş gruplarını toprak değişimi ilkesini reddeden net bir tavır ortaya koymaya davet eden Filistin Alimleri Heyeti, İslam ülkeleri liderlerinden ve halklarından da Filistin topraklarından taviz verilmesine karşı çıkmalarını istedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir