• DOLAR 32.596
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2508.413
  • ...
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İbadetler, Rabbimizin rızasına ulaşmanın birer vesileleridir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kars'ta sabah namazı buluşmasında vatandaşlarla bir araya geldi.

Evliya Camii'nde gerçekleştirilen buluşmada Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sabah namazını kıldırdı, Kur'an tilavet etti ve ardından cemaate hitap etti.

Konuşmasında ibadetlerin önemine değinen Erbaş, “Rabbimiz buyuruyor ki, 'Beni zikredin ben de sizi zikredeyim.' Yani 'beni hatırlayın' zikir Rabbimizi hiç aklımızdan çıkarmamanın, ona şükretmenin bir vasıtasıdır. Rabbimiz işte o zaman bizi hatırlayacaktır. Bizi rızasına kabul edecektir. İbadetler, Rabbimizin rızasına ulaşmanın birer vesileleridir.” dedi.

Erbaş, Kur'an-ı Kerim'de insanın nefsini kötülüklerden arındırmasının emredildiğini belirterek, “Nefisin 7 merhalesi vardır. Nefs-i emmare her zaman kötülüğü emreden nefis. Kötülüğe götüren nefis.  Nefs-i emmare'yi ne ile aşacağız, ibadetlerimizle, zikirlerimizle. Nefs-i emmareyi aştıktan sonra nefs-i levvame, yani kınayan nefis, pişman olan nefis. Bir yanlış yaptığında, bir kötülük yaptığında, 'Ah, keşke yapmasaydım.' diyebilecek merhaleye yükselen nefis. Sonra nefs-i mülhime artık yapmış olduğu ibadetlerden dolayı Efendimiz aleyhisselatu vesselam, 'Siz bildiklerinizle amel ederseniz, Allah size bilmediklerinizi öğretir.' merhalesine gelmiş nefis.” diye konuştu.

“Ey imanın huzuruna kavuşmuş insan! Sen Rabbinden razı, O da senden razı olarak Rabbine dön.” ayetini hatırlatan Başkan Erbaş, şöyle devam etti:

“Bu ayet-i kerimede üç merhaleden bahsettiğini anlıyoruz.  Nefs-i mutmainneden sonra nefs-i raziye yani kulun Allah'tan razı olması anlamına geliyor. Nedir kulun Allah'tan razı olması? Ya Rabbi, ne emredersen yapıyorum, neyi yasaklamışsan, hangi şeyleri yasaklamışsan onlardan uzak duruyorum. Hepsinin başımın üstünde yeri var, anlamına gelen bir nefistir. Sonra marziyye, Allah'ın kuldan razı olması demektir. Allah kuldan razı olursa bundan daha büyük bir nimet var mıdır, bundan daha büyük bir lütuf var mıdır? Elbette yoktur.”

Erbaş konuşmasının ardından Sarıkamış şehitleri için dua etti.

Kars il Müftülüğünün düzenlediği buluşmaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir