• DOLAR 32.602
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2491.942
  • ...
Türkiye Genelinde Hava Durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Marmara`nın güney ve doğusu (İstanbul, Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya), Batı ve Orta Karadeniz ile Çankırı, Giresun, Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır ve Ankara`nın kuzeybatı ilçelerinin (Beypazarı, Nallıhan, Güdül, Kızılcahamam, Çamlıdere, Kazan, Çubuk) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kastamonu ve Sinop çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
 

Hava sıcaklığı kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, iç ve doğu bölgelerde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
 

Rüzgar genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.
 

Kuvvetli Yağış Uyarısı
Yağışların; Kastamonu ve Sinop çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, ani su baskını, yıldırım düşmesi vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.
 

Bölgelere Göre Hava:
MARMARA:
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu (İstanbul, Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli ve Sakarya) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzeyi parçalı bulutlu geçecek.
AKDENİZ: Doğusu parçalı bulutlu, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.
İÇ ANADOLU: Bölgenin kuzeyi parçalı bulutlu, Çankırı ile öğle saatlerinden sonra Ankara`nın kuzeybatı ilçeleri (Beypazarı, Nallıhan, Güdül, Kızılcahamam, Çamlıdere, Kazan, Çubuk) sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.
BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Kastamonu ve Sinop çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Samsun, Ordu, Tokat, Çorum, Amasya ve Artvin ile gece saatlerinde Giresun çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek
DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzeyi parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Iğdır, Kars ve Ardahan çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.
 

Bazı illerde beklenen hava
Ankara: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeybatı ilçeleri kısa süreli sağanak yağışlı 14-31
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 20-27
İzmir: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve doğu ilçeleri parçalı bulutlu 22-32
Adana: Az bulutlu ve açık 21-31
Osmaniye: Az bulutlu ve açık 21-31
Mersin: Az bulutlu ve açık 24-31
Hatay: Az bulutlu ve açık 22-29
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 21-38
Batman: Az bulutlu ve açık 19-38
Şanlıurfa: Az bulutlu ve açık 25-39
Gaziantep: Az bulutlu ve açık 22-34
Mardin: Az bulutlu ve açık 23-34
Hakkari: Parçalı bulutlu 17-31
Van: Parçalı bulutlu 11-27
Bingöl: Parçalı bulutlu 18-33       

Ayhan Kaya - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir