• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Alman heyetten Diyarbakır Valisine ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Valilik toplantı salonunda gerçekleşen görüşmede, Güvenlik Siyaseti Akademisi üyelerine Diyarbakır'ın sosyoekonomik durumu, tarih, kültür medeniyet değerleri, yapılan yatırımlar anlatıldı.

 

Kısaca Diyarbakır'ı anlatan Toprak, "Diyarbakır 1milyon 6 yüzbin nüfusu ve bu nüfusun yüzde 57'si 25 yaş altı, yüzölçümü ise 15.200 km karedir. Nüfus bakımından Türkiye'nin 12. sıradaki ilidir. Diyarbakır'da 33 tane medeniyetin gelerek yaşamış olduğunu da görüyoruz" dedi.

 

Diyarbakır'ın 200 Milyon Dolarlık ihracatının olduğunu ifade eden Toprak, " 75 Milyon Dolarlık ithalatı da eklediğimizde 275 Milyon Dolarlık ve azımsanmayacak ölçekte bir dış ticaret dengesi bulunmaktadır. Diyarbakır bir tarih şehri, bir kültür şehri, bir medeniyet şehri özelliği ile her bir sektörde öne çıkmış unsurları içinde barındırmaktadır" şeklinde ifade etti.

 

Uyuşturucu ticaretinin önemli bir kısmını PKK'nın yürüttüğünü belirten Toprak, " Avrupa'ya yönelik uyuşturucu ticaretinin çok önemli bir kısmının PKK tarafından üretildiği ve satıldığı da kayıtlara geçmiştir. Diyarbakır'ın sahip olduğu tüm güzellikler ve bu güzellikleri tetikleyen geçmişteki terör hareketleri, ilimizi merdivenden yukarı çıkmak isteyen ama bunu karşı olan kesimlerin de Diyarbakır'ı aşağıya çekmek isteyen bir görüntü oluşturmaktadır" ifadelerini kullandı.

 

Toplantının ardından Toprak, Güvenlik Siyaseti Akademisi Başkanı Dr. Hans Dieter Heumann'a bir plaket takdim etti. (M.Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir