• DOLAR 32.393
  • EURO 35.231
  • ALTIN 2324.609
  • ...
Van'da sazlık ve bataklık alanlar ilaçlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Çevre ve insan sağlığını tehdit eden kent zararlılarına karşı ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdüren Van Büyükşehir Belediyesi'nin kışlak mücadelesi başladı.

Bu kapsamda sivrisinek, karasinek, fare, pire, kene, hamamböceği gibi haşerelere karşı mücadele veren ilaçlama ekipleri, kent zararlılarının kışı geçirmek için yuvalandıkları rögarlar, kapalı kanallar ve fosseptik çukurlarını sisleme makineleri ile ilaçlıyor.

25 araç ve 60 personelle yürütülen ilaçlama çalışmalarında Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından tavsiye edilen, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış biyolojik ilaçlar kullanılıyor.

 

İpekyolu, Tuşba ve Edremit ilçelerindeki fosseptik çukurlar, rögarlar ve rögar kapakları düzenli bir şekilde ilkbahara kadar ilaçlanacak.

Kışlak mücadelesine bu ay itibariyle başladıklarını dile getiren Sağlık İşleri Daire Başkanı Adil Allahverdi, kentteki vektörlere karşı etkin bir çalışma içerisinde olduklarını kaydetti.

Allahverdi, "Ekiplerimizle beraber şehrimizin alt yapılarında sisleme cihazlarımızla ve 60 personellerimizle çalışmalarımıza başladık. İlkbahara kadar yer altı kanalizasyonlarını 15 sisleme aracı ile ilaçlamaların tamamını bitireceğiz. İlaçlama çalışmalarımızı bu yıl en üst seviyeye çıkaracağız." dedi.

"Sineksiz bir yıl geçirdik"

Yaz aylarında sineklerin en çok yoğun olduğu İskele Mahallesi'nde esnaflık yapan Rıdvan Ertosun, "Yıllardır biz sinekle başa çıkamıyorduk. Akşam saatlerinde dışarı çıkamıyorduk. Bu yıl Van Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yoğun bir çalışmasıyla sineksiz bir yıl geçirdik. Yoğun çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum." diye konuştu. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir