• DOLAR 32.513
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2438.846
  • ...
Diyarbakır Valisi, Sanayi ve işadamları ile buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'ın yanı sıra Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Beşir Yılmaz, sanayici ve işadamı derneklerinden başkan ve yetkilileri katıldı.

 

Yaptıkları toplantının amacının yatırımcıları Diyarbakır'a getirmek olduğunu belirten Toprak, "Sizler toplantı sonunda iletişimde olduğunuz diğer illerdeki yatırımcılara ilimizdeki yeni Organize Sanayi Bölgesi (OSB) alanı ve bu alandan ne kadarının tahsis edilebileceği ile nitelikli yatırımcılar varsa da hangi imkânları sunabileceğimizi iletmeniz beklenmektedir. Bu sayede yatırımcıların yatırımlarını hayata geçirme süresi ile sanayi bölgemizin alt yapı projelerinin de eş zamanlı bitirilmesini planlıyoruz" dedi.

 

Diyarbakır'da yatırım yapmak için ciddi manada talepte bulunan işadamlarının olduğunu dile getiren Toprak, "350 Hektar'a yakın bir alan üzerinde çalışıyoruz. İl Özel İdaresi ve Ticaret Sanayi Odası ortaklığı ile 2 yıl önce bedeli ödendi ve bir sorun kalmadı. Fakat TPAO'nun petrol arama ve DSİ'nin de su kanalları konularında sıkıntılar olduğu için bu alanı gecikme olmaması açısından 195 Hektarlık bir alana düşürdük. Geri kalan kısım ise, TPAO'nun alan üzerinde çalışmalarının tamamlanmasının ardından tekrar tahsis edilebilecek" ifadelerini kullandı.

 

OSB Bölge Müdürü, " 150 adet parsel, 140 fabrika ile toplamda 3561 vatandaşa istihdam sağlandı. İnşaatı devam eden 26 adet parsel üzerinde ise projesi çalışmaları devam etmekte" dedi. (M.Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir