• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
DSÖ: Omicron hafife alınmamalı, insanları öldürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya Sağlık Örgütü Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus, Cenevre'deki merkezde yılın ilk basın toplantısını düzenledi. Ghebreyesus, toplantıda geçen hafta salgının başından bu yana düyna çapında en yüksek Covid-19 vakasının kaydedildiğini belirtti.

Omicron varyantının özellikle aşılananlarda Delta'ya kıyasla daha az şiddetli görünse de hafif olarak tanımlandırılamayacağını dile getiren Ghebreyesus, "Tıpkı önceki varyantlarda olduğu gibi Omicron insanları hastanelik ediyor ve öldürüyor. Omicron tsunami etkisi oluşturuyor, çok hızlı yayılıyor ve dünyadaki sağlık sistemleri üzerinde büyük baskı oluşturuyor." ifadesini kullandı.

Ghebreyesus, birçok ülkede personel ve ekipman yetersizliği ve oluşan yoğunluktan dolayı diğer hastalık ve yaralanmalarda "önlenebilir" ölümlerin gerçekleştiğine dikkat çekti.

Aşının salgına karşı en etkili araçlardan biri olmaya devam ettiğini yineleyen DSÖ Genel Sekreteri, ancak dünya genelinde aşıya erişimin adaletsiz bir şekilde olmasını esefle karşıladığını belirtti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir