• DOLAR 32.534
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2488.226
  • ...
Bakan Akar'dan Milli Muharip Uçak açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bakan Akar, TUSAŞ tesislerindeki, Milli Teknolojiler ve Yeni Yatırımlar Toplu Açılış ve Tanıtım Töreni'nde konuştu.

Bakan Akar törende yaptığı konuşmada savunma, havacılık ve uzay alanında önemli katkılar sağlayacak yeni tesislerin açılışından duyduğu heyecan ve gururu ifade ederek sözlerine başladı.

Savunma sanayisinde tüm dünyanın dikkatini çeken bir seviyeye ulaşılmasına rağmen kat edilmesi gereken mesafeler bulunduğunun bilincinde olduklarını belirten Bakan Akar, "Bu bağlamda, savunma teknolojilerinin bir üst aşamasını ifade eden 5'inci nesil muharip uçakların, yerli ve millî imkânlarla üretilmesi, bizler için hayati önemi haizdir. Özellikle bazı ülkelerin acil ihtiyacımız olan silah sistemlerini, çeşitli bahanelerle ülkemize satmaktan imtina etmesi, Millî Muharip Uçak Projesi'nin hayata geçmesinde bizleri daha azimli ve kararlı hâle getirmiştir. Millî Muharip Uçak Projesi, ülkemiz için bir platform veya silah sistemi geliştirmenin çok daha ötesinde anlamlar taşımaktadır." ifadelerini kullandı.

Söz konusu projenin sahip olunan insan kaynağını, teknoloji birikimini, proje yönetim sistematiğini ve ekonomik gücü göstermesi bakımından da son derece önemli olduğunu dile getiren Bakan Akar, "Kamu, özel sektör, vakıf şirketleri ve üniversitelerimizle güçlü bir ekosistem oluşturan Türk savunma sanayisi, bugüne kadar önüne çıkarılan engelleri zatıalilerinin liderliği, destek ve teşvikleriyle nasıl ki birer birer aştıysa yüksek bir motivasyonla başlattığımız bu projeyi de başarıyla tamamlayacaktır." dedi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir