• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
​Siirt Belediyesi SİSKİ ve Fen İşleri Müdürlüğü 2021 yılı verilerini açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

SİSKİ Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 2021 yılı itibari ile ekipler tarafından 5 bin metre içme suyu hattı, bin 200 adet şebeke arızası, 500 adet kanalizasyon arızası, 2 bin adet ızgara temizliği, 4 bin 500 adet baca temizliği,12 bin metre kanalizasyon hattı döşemesi, bin 500 metre yağmursuyu hattı döşemesi, 10 bin adet vidanjör arızası, 3 bin 800 metre Evsel bağlantı su, kanalizasyon çalışması, Hizan ve Hesko su hattı arıza çalışmalarının yanı sıra 2 bin 500 adet yeni abone çalışması yapıldığı bildirildi.

Buna göre ayrıca Siirt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, 2021 yılında 270 bin metrekare parke, 100 bin ton asfalt çalışması yaptı.

Siirt Belediyesi, 2021 yılında kent merkezinde yaptığı çalışmalar kapsamında; 270 bin metrekare kilit parke, 100 bin ton asfalt malzeme kullandı. Kentin Vizyon Projelerinden “Hazreti Fakirullah (Güres) Caddesi yenilenerek halkın hizmetine girdi.

Siirt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2021 yılında 150 bin metrekare kilit parke çalışması, 55 bin metrekare bağ yolları parke çalışması, 65 bin metrekare kaldırım çalışması, yaparak, yaklaşık 82 cadde ve sokağı yeniledi.

Yıl içinde 100 bin ton sıcak asfalt serimi yaparak, yaklaşık 30 cadde ve sokak yenilendi. Doğal nedenlerden dolayı bozulan yollara ise 10 bin ton yama asfalt kullanıldı. Yama ve kaplama çalışmalarıyla eskiyen ve yıpranan yollara, yeni asfalt uygulaması gerçekleştirerek, yollarda kalite standartları yükseltildi. Böylece kentte ulaşım güvenliği daha konforlu hale getirildi. Bu kapsamda ekipler, 20 kilometre uzunluğunda cadde üstyapı düzenlemesi gerçekleştirdi.

Siirt Belediyesince yaptırılan 'Hazreti Fakirullah Caddesi' Rekreasyon ve Çevre Düzenlemesi Projesi' tamamlanarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılarak vatandaşların hizmetine açıldı.

Yaklaşık 750 metre uzunluğunda ve 25 bin metrekarelik bir alandan oluşan Hazreti Fakirullah Caddesi’nde içme suyu, yağmur suyu, atık su, Telekom, internet ve ışıklandırma alt ve üst yapı çalışmaları tamamlandı. Siirt’in vizyon projesi Hazreti Fakirullah Caddesi yeni bir fonksiyona kavuşarak, caddede dinlenme, eğlenme ve oyun alanları yapılarak, yeşil alan miktarı artırıldı. (İLKHA)

 









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir