• DOLAR 32.385
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2325.822
  • ...
Üsküdar'da kentsel dönüşüm kapsamında 32 ev ve 122 bağımsız bölüm daha yıkıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Üsküdar Belediyesi tarafından başlatılan kentsel dönüşüm seferberliği ile Kirazlıtepe, Küplüce, Ferah ve Mehmet Akif Ersoy Mahallerini içine alan bölgede geliştirilen Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2. Etaba geçildi. Bu kapsamda; Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, Şehit Osman Sokak’ta yer alan depreme dayanıksız 32 bina ve 122 bağımsız bölümün yıkımı tamamlandı. 

Düzenlenen programla toplu şekilde yıkımı tamamlanan binalarla ilgili düzenlenen programda konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "3 etap halinde devam eden ilk etabının teslimlerini hak sahiplerine yaptığımız projemizin devamı olan 2. ve 3. etap inşaatlarımız devam ediyor. Kirazlıtepe'deki dönüşüm projemiz tamamlandığında toplamda 180 bin metrekarelik bir alanı dönüştürmüş olacağız. Böylece yaklaşık 2 bin bağımsız bölümü vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Bu dönüşümün 2'inci ana ayağını Mehmet Akif Ersoy, Küplüce ve Ferah Mahallelerimiz oluşturuyor. Bölgede 31 ayrı parselde, yaklaşık 500 bin metrekarelik bir alanda büyük dönüşüm başlatıyoruz. İstanbul’da en büyük kentsel dönüşüm bu alanda gerçekleştiriliyor. Yaklaşık 800 bin metrekarelik bir alanı dönüştürüyoruz. İş alanlarıyla birlikte 7 bin adet bağımsız bölüme imza atacağız. Bu alanların tüm maliyeti kamu tarafından karşılanacak. Türkiye'nin başka bir yerinde böyle avantajlı bir dönüşüm yoktur. Projemizin 2. Etabının ilk aşamasını bugün başlatıyoruz. 5 parselden toplam 85 bin metrekarelik alandan oluşan bu bölüm için 32 bina ve 122 bağımsız bölümün yıkımını tamamladık. Bu bölümde 150 bina var. 150'nin 5'te birini yıkıyoruz. İlerleyen aşamalarda çalışmalarımız devam edecek." dedi. 

Projenin İstanbul için önemine değinen Hilmi Türkmen, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın İstanbul'da 20 milyar tutarında kentsel dönüşüm projesi bulunduğunu hatırlatan Türkmen, "Bu yatırımın 4'te birini bu proje alıyor. Çamlıca Camiimizin eteklerinin bize yakışır şekilde bir mimari vizyon kazanması, camiimize ve vatandaşlarımıza yakışır bir duruma dönüşmesi için çaba sarf ediyoruz. Hiçbir vatandaşımız asla mağdur olmamıştır. Olmayacaktır. Örneği Mehmet Akif Ersoy Caddesi ve Kirazlıtepe’de yapılan inşaatlardır." diye konuştu. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir