• DOLAR 32.386
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.86
  • ...
Vali Hacıbektaşoğlu:  Salgınla mücadelede daha fazla denetim yapmamız gerekiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Toplantıda, Covid-19 salgınıyla mücadele sürecinde yapılan çalışmalar ve bu çalışmaların sonuçları değerlendirilirken bundan sonraki süreçte alınması gereken tedbirler masaya yatırıldı.

Siirt Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Cansu Biber tarafından Coronavirus salgınına karşı kentte yürütülen çalışmalar, aşılama durumu ve salgın ile ilgili son güncel istatistiksel verilere ilişkin sunum yapıldı.

Yapılan sunumun ardından kurul üyelerine hitap eden Vali Hacıbektaşoğlu, Salgınla mücadelede, ilk günkü gibi, daha fazla denetim, daha fazla farkındalık yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Aşı ile toplumsal bağışıklık sağlanana kadar, bireysel tedbirlerden asla taviz vermeyeceğini ifade eden Vali Hacıbektaşoğlu, "Salgınla mücadelede seferberlik haline geçtiklerini, İlçe Kaymakamlıkları, ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları, Köy ve Mahalle muhtarlarımızın aşılama planlarını tekrar gözden geçirmelerini ve tüm vatandaşlarımızın aşılanması için çalışmaların yoğunlaştırılması gerektiğini söyledi.

Osman Hacıbektaşoğlu

Tüm salgınla mücadele eden ekiplerin vaka sayılarının en çok yaşandığı dönemdeki gibi daha çok denetim yapmalarını ve vatandaşlara maske dağıtılması gerektiğini kaydeden Vali Hacıbektaşoğlu, eğitimin yüz yüze başlamasıyla birlikte sosyal hareketliliğin artığına dikkat çekerek alınan tedbirlerin katı bir şekilde uygulanmasını istedi.

Salgını yenmenin tek yolunun aşı olmak ve tedbirlere uymakla mümkün olduğunu ifade eden Vali Hacıbektaşoğlu, tüm vatandaşları bir kez daha aşı olmaya davet ederek vatandaşlarımızın kalabalık ortamlardan mutlak suretle uzak durmalarını, maskenin kurallara uygun bir şekilde takılmasını, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmesinin hayati derecede önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Toplantı, görüş ve önerilerin değerlendirilmesinin ardından sona erdi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir