• DOLAR 32.347
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2310.164
  • ...
Ali Erbaş “Araştırmaları amaçlı” diye açıkladı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazetecilerle bir araya gelen Ali Erbaş, deizm oranlarının arttığına yönelik araştırmaların amaçlı olduğunu, kendi araştırmalarında bunun oranlara bile girmediğini söyledi.

Diyanet İşleri Balkanı Ali Erbaş, gazetecilerle bir araya geldi!

Gündemi değerlendiren Erbaş, soruları yanıtlarken son dönemde Diyanet özelinde gündeme gelen, deizm ve ateizmin artışı, kendisinin geçtiğimiz hafta kullandığı "Korkudan araç alamıyoruz." açıklaması gibi konulara açıklık getirdi.

Rakamlar doğru değil!

Erbaş, özellikle imam hatip öğrencilerinde olmak üzere deizm ve ateizm oranlarının arttığı iddiasını kabul etmedi.

Kendi yaptırdıkları araştırmalarda deizm ve ateizmin oranlara bile girmediğini söyleyen Erbaş, "Ateizim konusu çok eskiden beri gündemde ve kendileri kendi çaplarında propaganda yapan bir kurumdur. Dernekleri de var. Bununla mücadelede, doğru dini bilgiyi sünnet çizgisinden anlatmaktan geliyor. Ne kadar çocuğumuza ulaşabilirsek onları bu ateizmden uzak tutmuş oluruz. Netice itibarıyla insanların özgürlükleri vardır. Özgürlük alanlarına girmek mümkün değil. Biz vazifemizi yaparız gerisini Allah'a bırakırız. Verilen rakamlarının doğru olmadığını söylemek isterim. Deizim konusu gündemimize getirildiğinde bir kanala çıkmıştım ve şöyle söylemiştim: Deizm konusu özellikle imam hatip okullarında arttı denmişti.

Ali Erbaş: Deizm araştırmalarımızda orana bile girmiyor!

Ben hiçbir imam hatip talebesinin hiçbir Müslüman'ın Peygamber'i inkar eden bir teoriye tenezzül edeceği kanaatinde değilim demiştim. Ve deizmi tarif etmiştim. Deizm peygamberi inkar etmez. onların ifadesine göre hiçbir şeye karışmayan bir Tanrı, hiçbir işe karışmayan bir Tanrı. Allah demek istemiyorum özellikle. Ve peygamberi devreden çıkaran bir anlayış. Bu tarifin ardından hangi Müslüman böyle bir anlayışa meyledebilir demiştim.

Hemen ondan sonra Diyanet olarak, hocalarımızla 3 günlük çalışma yaptık. Atezim, deizm, ve agnostisizm konusunda. Bundan 6 ay kadar önce yaptırdığımız araştırmada deist misin sorusuna cevap, orana bile girmedi. Bu sizin verdiğiniz çalışmaları kimler yapıyor bilmiyorum. Sayıları artsın diye yapılan anketler var, onlarla karıştırmamak lazım. Diyanet olarak yayınlarımızla çalışmalarımızla gayretlerimize devam ediyoruz." diye konuştu.

Kader boşluk kabul etmez!

Kader boşluk kabul etmez diye bir söz var. Siz bir alanı boş bırakırsanız. Oraya birileri tabii ki birileri kendi anlayışlarıyla girmeye çalışırlar. Biz Diyanet olarak toplumumuzun hiçbir kesimini mağdur bırakmadan doğru dini bilgi ile aydınlanması için elimizden geleni ortaya koyuyoruz. Din istismarı ile mücadelemizin ana amacı budur. Yani aşırılıklardan uzak, hurafelerden uzak, birtakım terör guruplarına gençlerimizi çocuklarımızı kaptırmamak için 138 bin 650 mensubumuzla çalışıyoruz. Merkezden köylere kadar 34 ilimizi ziyaret ettim her ilde gençlerden üniversitelere varıncaya kadar, bu konuları müzakere ediyoruz. Arzumuz ne FETÖ, ne PKK hiçbir zararlı grup etkili olmasın, bunların etkilerini kıralım. Bu işte en önemli kurum Diyanet İşleri Başkanlığı'dır. Bunun da farkındayız. her yerde devleti temsil eden önemli bir kurumuz. Biz bütün varlığımızla çalışmalarımızı yürütüyoruz.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir