• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

TÜSİAD ve Koç Üniversitesi ortaklığı ile gerçekleştirilen çevrimiçi panelde TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski, Erdoğan'a seslenerek, "Faiz indirimine rağmen neden piyasa faizleri düşmüyor?" diye sordu.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) ve Koç Üniversitesi ortaklığı ile oluşturulan Ekonomik Araştırma Forumu (EAF), "2002'ye Girerken Türkiye Ekonomisi" panelini dün çevrimiçi olarak yaptı. Panelde ekonomik gidişattaki kötü durum masaya yatırıldı.  Panelde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ısrar ettiği ekonomi politikasıyla ilgili sorular dikkatlerden kaçmadı.

Kaslowski “Faizler neden düşmüyor?” diye  sordu!

Panelin açılışında konuşan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, yeni ekonomi programına atıfta bulundu. Simone Kaslowski, “Bu hafta başında ülkemizde açıklanan yüksek enflasyon rakamları da attığımız adımları tekrar gözden geçirmemiz gerektiğini net şekilde ortaya koymakta. Enflasyon ile mücadelede gerçekten doğru adımları mı atıyoruz? Bunlar doğru adımlar ise neden enflasyon bu denli şiddetli yükseliyor.” dedi. Kaslowski, ”Dolarizasyon artarak devam ediyor. Kısa vadeli geçici çözümlere yönelirken büyük resmi kaçırmıyor muyuz? Faiz indirimi yaptığımız halde neden piyasa faizleri ya da kredi faizleri düşmüyor? Aksine yükseliyor..” diye konuştu.