• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
M. Kemal’in elini ısıran köpeğe ne oldu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol- Haber-Yorum

Sözde hayvansever derneklerin sitelerinden eksik etmediği M. Kemal’in hayvan sevgisi yazılarını birçok kimse okumuştur. Çoğunluğu yalan bilgilerle dolu olan bu yazılar, kopyala-yapıştır yöntemiyle dolaşır durur. Peki M. Kemal’in elini ısıran köpeğe ne oldu? İşte o sorunun cevabı…

Başıboş köpeklerin saldırıları artarken bazı sözde hayvansever dernekler, mama endüstrisine hizmet ederken bir yandan da kendilerini gizlemek için Türkiye’de çok bilindik bir yöntem olan ‘M. Kemal’in gölgesine sığınma mahareti(!) gösteriyorlar.

Ancak sözde hayvansever güruhun anlatmadığı bir olay var.

Günün birinde M. Kemal’in Çankaya’da beslediği Alman av köpeği Foks, başka bir köpek ile hırlaşır. Bunu gören M. Kemal, araya girmek istediği sırada yıllardır beslediği köpeği Foks tarafından ısırılır. M. Kemal’in elinde ciddi yaralar oluşur. Falih Rıfkı Atay, anılarında o günleri şöyle anlatır: “Köpeği alıp çiftliğe götürmüşler, kontrol altına almışlardı. Yakınları bir olarak ve sahibini ısıran köpekten artık hayır kalmadığına inandırarak öldürülmesi için müsaade alabilmişlerdi.”

“Foks’u iğne ile öldürdü”

Çankaya’da o sıralar kütüphanecilik yapan Nuri Ulusu ise o günleri anlatırken, “İşte bu olayların peş peşe olmasından sonra çiftliğe gönderilen Foks burada da hırçınlığını ve saldırganlığını arttırmaya başladığı için, çiftlik baytarları Atatürk’ü de ikna ederek Foks’u iğne ile öldürdü.” diye aktarıyor.

Foks’un ölüm emrini M. Kemal vermiştir

Olay, “M. Kemal istemeyerek ölümüne izin vermiştir” , “Foks çok saldırganlaşmıştır” gibi nedenlerle hafifletilmeye çalışılmışsa da Foks’un ölüm emrini M. Kemal vermiştir.

Sözde hayvanseverlerin tarihten silmek istediği olay!

Bugün başıboş köpekler çocuklara, kadınlara saldırırken sosyal medyadaki M. Kemal profil resimli hesaplarından ‘onlar bizim can dostlarımız’ yazanlar, nedense bu hikayeyi hiç anlatmaz, gündeme getirilmesini hiç istemezler. Bu saldırgan köpeklerin itlaf edilmesi veya kısırlaştırılması söz konusu olduğunda ‘canilik’ olarak gören sözde hayvanseverler, tanıkların anılarında yer alan bu olayı tarihten silmek isterler.

Bu haberler de ilginizi çekebilir