• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Eğitim-Bir-Sen Van Şube Başkanı Uca: Okullarımızda temizlik ve güvenlik elemanı eksiğimiz var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Okul çevreleri, kötü niyetli kişiler ve grupların kol gezdiği ve kötü amaçlarını gerçekleştirmek için öteden beri mesken tuttukları yerlerin başında geliyor.

Okullarda yaşanacak en ufak bir güvenlik açığı bu niyette olan kişilerin elini kolunu sallayarak okullara girmelerine ve istedikleri her türlü kötülüğü yapmalarına neden olabiliyor.

Ayrıca son zamanlarda artan başıboş sokak köpeklerinin okul çevrelerinde dolaşması ve çocuklara saldırmaları tehlikenin bir başka boyutunu oluşturuyor.

Okullarda yaşanan güvenlik ve temizlik elemanı sorunu ile ilgili açıklamada bulunan Eğitim-Bir-Sen Van Şube Başkanı Mehmet Ali Uca, son birkaç yıldır İŞKUR tarafından okullara güvenlik görevlilerinin verildiğini ancak bu yıl gerek güvenlik görevlisi gerekse de temizlik elemanı anlamında okullarda çok ciddi problemlerin yaşandığını söyledi.

Okulların idare, öğretmen ve öğrenciler tarafından temizlendiğine dikkat çeken Uca, “Eğer okullarımız temizse bu okul yönetimi ve öğretmenlerini çabası ile olan bir gelişmedir. Onun için 'şu an okullarımız temizdir, temizlik personeline gerek yoktur' demek yanlıştır. Şu anda okullarımızda ciddi anlamda bir temizlik problemi yaşanıyor. Hatta kırsal mahallelerde bu daha da uç noktalarda. Birçok okulumuzun doğalgaza geçememesinden kaynaklı ısıtma problemi de maalesef var. Isıtma probleminin sebebi kalorifer kazanını yakacak elemanın olmamasıdır.” dedi.

“Okullarımızın yüzde 99’unda güvenlik elemanı yok”

Eğitim-Bir-Sen Van Şube Başkanı Mehmet Ali Uca

Okullarda ciddi anlamda güvenlik personeli ihtiyacı olduğuna değinen Uca, “Okullarımızın yüzde 99'unda güvenlik elemanı yok. Onun için okullara kimin girip çıktığı belli değil. Okullarımızın dış kapı mekanizmaları var ama oradan gelip geçenlerin kim olduğunu biz bilmiyoruz. Bunu ne okul yönetimi ne de öğretmenlerimiz sağlayamaz. Bugün en büyük suç şebekesine bulaşmış bir adam bile elini kolunu sallaya sallaya okullara girebilir. Bu güvenlik açısından çok büyük bir açıktır. Biz öğrencilerimizi okul idaresine ve öğretmenlere emanet ediyoruz ama onların elinde olmadan bir güvenlik açığı var şu an okullarda. Kötü niyetli bir insan bir öğrenciyi kaçırmak istese rahatlıkla bunu yapabilir. Benim söylemim uçuk bir söylem değil, yaşanabilir bir durumdur.” ifadelerini kullandı.

Uca, “Bazı bakanlık yetkileri ‘bizim ne temizlik ne de güvenlik personeli sıkıntımız var’ diyorlar. Gelin Van’da görün diyoruz. Van’da temizlik personeli sıkıntısı da güvenlik personeli sıkıntısı da hat safhadadır. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Okul müdürleri ve yönetimi bu problemi bizlere söylüyorlar biz de sizin vasıtanızla bakanlık yetkililerine iletiyoruz. Diğer kurumlarımızda eğer güvenlik tedbirleri alınıyorsa okullarımızda da en üst düzeyde tedbirlerin alınması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“Okullarımızın eğitim öğretim durumu gayet iyidir”

Okullarda güvenlik, temizlik ve ısınma problemlerinin olduğunu ancak eğitim öğretim noktasında çok güzel gelişmelerin sağlandığına da dikkat çeken Uca, şunları söyledi:

“Okullarımızda her şey çok kötü diyemeyiz tabi. Eğitim öğretim süreci gayet iyi gidiyor. Sınıf ortamında yaşananlar ile dışarıda yaşananları ayrı tutmak lazım. Temizlik ve güvenlik konusunda problem yaşıyor olsak da sınıf ortamında da o kadar güzel şeyler oluyor. Van’da eğitim öğretim konusunda ciddi problemlerimiz yok. Fiziki anlamda okullarımız çok ciddi anlamda yenilendi. Sınıf mevcutlarının düşürülmesi için yeni okullar yapılıyor. Bu anlamda İl Milli Eğitim Müdürümüzün ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin çok ciddi çabaları var. Güvenlik, ısınma ve temizlik problemleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü düzeyinde çözülecek bir sorun değildir. Onları suçlamak doğru değil. Bu problem bakanlık düzeyinde çözülecek bir problem olduğu için burada ne okul müdürlerimizi ne idarecilerimizi, ne Milli Eğitim Müdürümüzü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerini suçlamanın bir manası yok. Velilerimiz eğitim öğretim boyutunda rahat olsun. Pandemi sürecindeki öğretim kayıpları hızlıca kapatılıyor. Bu anlamda Van için çok güzel şeyler söyleyebilirim. Ama değindiğimiz problemler de yerinde duruyor. Bu anlamda bakanlığımızın ciddi anlamda girişkenlik sergilemesi gerekiyor ki o sıkıntılar giderilsin yoksa bir insanın başına bir şey geldikten sonra oranın tedbirini almak herkes için kolay bir yoldur.” (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir