• DOLAR 32.499
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2431.011
  • ...
Taliban ordusunun yeni birimi düşmanlarını korkuttu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

Afganistan’da yeniden iktidara geldikten sonra şeriatın birçok kuralını uygulamaya koyarak kendisinden söz ettiren Taliban yönetimi şimdi de yeni bir askeri birim kurarak düşmanlarına göz dağı verdi. Yeni askeri birliğin şehitlik tugayı'nın da faaliyet göstereceği açıklandı.

Afganistan'da 15 Ağustos'ta iktidarı yeniden ele geçiren Taliban, ordu içinde Şehitlik tugayları birimi kuracağını açıkladı.

Taliban'a bağlı Savunma Bakanlığı'nın 100 bin kişiden oluşan bir ulusal ordu kurma kararını duyurmasının ardından Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, şehadet saldırganlarından oluşan özel bir birimin de ordu içinde görev yapacağını belirtti.

ABD yönetiminin finanse ettiği Radio Free Europe'a konuşan Mücahid, “Şehitlik tugaylarının parçası olan mücahitlerimiz ordunun da bir parçası olacak ama özel güç olarak faaliyet gösterecek, özel operasyonlarda kullanılacaklar” dedi.

Savunma Bakanlığı içinde “Şehitlik Tugayı Ofisi” yazılı alana ait bir fotoğraf da basına yansıdı.

Taliban ordusunda yeni birim faaliyet gösterecek!

ABD'nin müdahalesiyle 2001'de sona eren önceki Taliban iktidarı döneminde şehadet operasyonlarının İslam'a aykırı olduğu düşünülerek fazla uygulanmıyordu. Ancak Taliban, ülkedeki Batılı güçlere karşı çok sayıda şehadet operesyonu gerçekleştirdi.

Taliban'ın yeniden iktidara gelmesinin ardından savunma bakanı olan Talibanın ruhani lideri Molla Muhammed Ömer'in oğlu Muhammed Yakup, 2003'te şehadet operasyonlarını onaylayan isim oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir